12/30/2021

Fetönün Gerçek Adı Nedir

  Hiç yorum yok
Fetönün Gerçek Adı Nedir
Fethullah Gülenin Gerçek İsmi Manası Nedir

Türkiye'de son zamanlarda Fetö lakabıyla gerek televizyonlarda gerek bazı kesimlerin daha önceden bildiği Fethullah Gülen olarak bilinen şahsın kullandığı isim ile kimlikte yazılı olan isimlari arasındaki farkı yayınlanan bir haberde dikkat çekmeye başladı. Türkiye'de Fethullah Gülen adı ve soyadı ile bilinen kişinin asıl adının Fetullah Gülen ortaya çıktı. Şimdi akıllara şöyle bir soru gelebilir. "Eeee Fethullah ile Fetullah arasında ne fark varki, arada bir H harfi eksik omu tek fark"? diyeceksiniz. Tek harf diye bahsedilen H harfi çok şeyi değiştiriyor. İsim anlamlarına bir göz atalım ve manaca ne kadar büyük bir fark olduğunu ve sadece bir H harfi deyip geçilmeyeceğini göreceksiniz.

Fethullah İsminin Türkçe Manası: Allah'ın fethi, Dinin açılması, Yaşamaya başlamak ve Allah'ın nusreti.
Fetullah İsminin Türkçe Manası: Bu isim herhangi bir mana içermediği gibi bu sebepten dolayıda YOK anlamı hükmünde olduğu söylenmekte.
Fetullah Gülen isimli şahıs oldukça bilinçli bir şekilde ismini Fethullah olarak dillendirmiş ve hatta gazete vb. gibi yayınlar Fetullah olarak lanse ettiğinde isim düzelttirmesi bile yaptırmış.
Bu konuyu niye ele aldık onuda söyleyelim. İnsanlar ve bende dahil bu şahsın adını Fethullah olarak biliyorduk. Meğer Fetullahmış ve Fethullah ile Fetullah arasındada çok büyük mana farkı varmış.
Hangi isim olursa olsun tek harf farkı varsa, amaaan bir tane harfi eksik oda manasını değiştirmez ha şu olmuş ha bu olmuş dememeliyiz. Fethullah ile Fetullah isimlerindeki fark ne diyenlere bu sadece bir örnek oluyor. Bir başka örnek daha verecek olursak, Sebahattin ve sabahattin isimleri bu iki isim birbirine çok benzerlik sağlasada manaca çok fark etmektedir. Bir başka örnek daha verelim Mehmet ile Memet.
Sanırım artık tek harften birşey olmaz demeyip, o tek harfin önem farkını anlamış olduk.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder