5/13/2016

Peygamberi Sevindiren Kevser Suresinin İnmesi Peygamberimizi Niye Sevindirdi

  Hiç yorum yok
Peygamberi Sevindiren Kevser Suresinin İnmesi Peygamberimizi Niye Sevindirdi
Peygamberimizi Sevindiren Sure, Kevser Suresinin İndirilmesi Peygamberimizi Neden Sevindirdi

Kevser Suresi Neden İndirildi?
Peygamberimizin Çocuk yaşta genç vefat eden erkek evlatları; Kasım, İbrahim, ve Abdullah.
Peygamberimizin Kız çocuklarından vefat edenler; Zeynep, Ümmü Gülsüm ve Zeynep.
Evlatlarının vefat acısını yaşayan Pemgamberimize, müşriklerin ve münafıkların soyu kurumuş manasına gelen ebter demeleri, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'i ayrıca üzmüştür.
Kevser Suresinin İnişi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'i Sevindirir çünkü Kevser Suresinin üç ayetinde bu hadiseden ve asıl ebter olanların müşrikler olduğundan konu edilir. Peygamber Efendimizi bu olaydan dolayı inen Kevser Suresi Sevindirmiştir.
Peygamber Efendimiz S.A.V'in oğlu İbrahim vefat ettiğinde müşrikler sevinerek birbirlerine bu haberi yetiştirmişler ve: "Şu sâbiinin bu gece soyu kesildi." demişler de bunun üzerine Allah Tealâ bu Sûreyi indirmiş. Müslim'in Enes ibn Mâlik'in rivayet ettiği bir hadiste Bir gün Rasûlullah (S.A.V) mescidde aramızda bulunuyordu. Hafifçe uyur gibi bir hal aldı. Sonra tebessüm ederek başını kaldırdı. Biz: "Seni güldüren nedir ey Allah'ın elçisi?" diye sorduk. "Az önce bana bir sure indirildi." buyurdu ve "Rahman Rahîm Allah'ın adıyla. Gerçekten Biz azimüşşan sana kevseri verdik." Öyle ise Rabbın için namaz kıl ve kurban kes. Sana buğzeden; şüphesiz ki soyu kesik olan işte odur."u okudu.

Kevser Suresi Arapça Yazılışı
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
اِنَّآ اَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ (1) فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ (2) اِنَّ شَانِئَكَ هُوَ اْلاَبْتَرُ (3)

 Kevser Suresi Arapça Okunuşu
Bismillahirrahmânirrahîm İnnâ a'taynâkel kevser Fesalli lirabbike venhar İnne şânieke hüvel'ebter.
 
Kevser Suresi Türkçe Yazılışı ve Manası
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Muhakkak Biz, sana Kevseri'i verdik. Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes! Doğrusu sana kin besleyendir soyu kesik olan!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder