12/30/2021

Hacı Bayram Veli Hazretlerinin Doğduğu Evin İçi

  Hiç yorum yok
Hacı Bayram Veli Hazretlerinin Doğduğu Evin İçi
Hacı Bayram Veli Hazretleri Nerede Hangi Evde Doğdu?

Türbesi Ankara Ulus'ta Hacı bayram Camiisinde bulunan, Hacı Bayram Hazretlerinin doğduğu evi birçok insan merak etmektedir. Belkide Hacı Bayram Hazretleri hangi semtte, hangi evde, hatta doğduğu odayı bile merak edebilir ve görmek isteyebilir.
Öncelikle Hacı Bayram Hazretlerinin doğduğu yer hakkında bir bilgi verelim daha sonra fotoğraflarla, Hacı Bayram Hazretlerinin doğduğu evin dıştan görünümü, Hacı Bayram Hazretlerinin doğduğu evin salonu, Hacı Bayram Hazretlerinin doğduğu evin mutfağını, Hacı Bayram Hazretlerinin doğduğu odanın resimleri videoda sıralanmıştır.
Hacı Bayram Hazretleri Ankara'nın Solfasol köyünde dünyaya gelmiş. Doğduğu ev bazı tadilatlar görmüş ama evin salonunda Hacı Bayram Hazretlerinin doğduğu evin orjinal görünümü olan resmi mevcut.
İlk olarak Hacı Bayram Hazretlerinin Solfasol Köyündeki doğduğu evin dıştan görünümü videoda 1 numaralı videoda görüldüğü gibidir.
Hacı Bayram Hazretleri bu gördüğünüz evde dünyaya gelmiş. Dediğimiz gibi ev biraz tadilat görmüş. Ama oda normal değilmi? 1352-1429 yıllarından bu yana tadilat görmeden herhalde ayakta kalamazdı. Bu evin yan tarafında muhtarlık bulunuyor. Hacı Bayram Hazretlerinin doğduğu bu evin içini gelen ziyaretçilere gezmeleri için yardımcı oluyorlar.
Hacı Bayram Veli Hazretlerinin Doğduğu Evin Mutfağı videodaki 2 numaralı görüntü Hacı Bayram Veli Hazretlerinin doğduğu evin mutfağıdır. Mutfak ile giriş yani hol denilen kısım ikisi bir arada...
Bu fotoğraf dış kapının eşiğinde çekilmiştir. Sol kısımda ayakkabıların konduğu raf bulunuyor. Fotoğrafta gördüğünüz yer olan mutfak dış kapıdan hemen girince bulunuyor ve mutfağa iki kapı açılıyor. Biri salon kapısı ve diğeride Hacı Bayram Veli Hazretlerinin doğduğu odanın kapısıdır.
Hacı Bayram Veli Hazretlerinin videodaki 3 numaralı resim Hacı Bayram Veli Hazretlerinin doğduğu evin salonudur. Oldukça geniş ferah bir salon. Gördüğü tadilatta salonun tavan kısmına ahşap süslemeler yapılmış. Ama manevi huzuru tatmanızı tavsiye ederim.
Hacı Bayram Veli Hazretlerinin Doğduğu Oda videodaki 4 numaralı resimdedir.
En önemli ve kuvvetli bir maneviyat hissettiren resmin açıklamasını en sona sakladım. Bu oda Hacı Bayram Veli Hazretlerinin Doğduğu odadır. Burası küçük penceresi olmayan bir oda ama bu odaya girince çok değişik çok farklı duygular hissediyor insan. Hacı Bayram Veli Hazretlerinin doğduğu bu odadaki bakır eşyaların bir kısmı orjinal olup bir kısmıda orjinal değil. Tuğlalı bölümde bir tandır bulunuyor. Tabi eskiden ocak olmadığı için yemekler burada pişirilmiştir. Ayrıca ısınma gereci olarakta kullanılmıştır belki. Bu oadaya girdiğimde o tuğlalı bölümde su ısıtıldığını bebeğin yakınmasını gözlerimin önünde adeta canlandırdım.
Yani insan Hacı Bayram Veli Hazretleri gibi bir zat-ın dünyaya gelişini gözlerinde canlandırmadan edemez. Üstelik büyük bir maneviyatı hissederken....
Merak edenler için yayınlayabileceğim ve verebileceğim bilgiler bu kadar. Ama mutlaka gidip yerinde görmenizi ve o maneviyatı hissetmenizi tavsiye ederim.
Unutmadan hemen bir notta ilave edeyim. Hacı Bayram Veli Hazretlerinin doğduğu bu eve yakın sayılabilecek mesafedede Hacı Bayram Veli Hazretlerinin annesinin türbesi bulunuyor. Ama henüz oraya gidemedim. Nasip olursa orayıda gidip ziyaret ederim inşallah..!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder