9/09/2021

Doğumun Başladığı Nerden Belli Olur? Doğum Başlaması Belirtileri Neler?

  Hiç yorum yok
Doğumun Başladığı Nerden Belli Olur? Doğum Başlaması Belirtileri Neler?
Doğum Başladımı Başlamadımı Nasıl Belli Olur?

Doğumun başladığını nerden bilirim? Doğumun başladığını nasıl anlarım? Doğumun başladığı nerden belli olur? Doğumun başladığı belirtileri nedir? Doğumun başladığı nasıl bilinir? ve buna benzer sorulara cevabı şöyle sıralayalım.
Doğumun başlangıcı olan belirtiler; Nişan gelmesi, ağrılar ve su gelmesi.

Doğumun Başladığının Belirtisi Nişan Gelmesi Nedir?
Rahim ağzını tıkayan mukuslu kanlı bir sıvının vajinadan gelmesine "nişan gelmesi" denir. Nişan gelmesi durumu genellikle Doğum sancıları başlamadan önce yada doğumun ilk evresinde görülen belirtidir. Nişan gelmesi doğumdan 2-3 gün öncede görülebilir.

Doğumun Başladığının Belirtisi Sancı (Ağrı) Nerelerden Başlar? Nasıl Bir Ağrıdır?
Doğum sancıları künt bir bel ağrısı yada kasık ağrısı gibi başlayabilir. Karnınızda adet ağrılarına benzer bir sancı gibide olabilir. Bu ağrılar düzenli aralıklarla gelir ve dinlenmeyle geçmez. Sancılar düzenli gibiyse sancıların kaç dakikada bir geldiklerine bakılır. Doğumun başladığı düşünülüyorsa doktora bilgi verilir. Eğer doğum sancısı evde yaşanıyorsa ağrılar başladığında dinlenerek ağır ağır dolaşılır. Sancılar 5 dakikada bir gelmeye başladığında hastaneye gidilir.

Doğumun Başladığının Belirtisi Su Gelmesi Nedir?
Bebeğin çevresindeki su kesesinin yırtılarak vajinadan akmasına "su gelmesi" denir. Bebeğin çevresindeki su kesesi, doğumdan ömve yırtılıp içerdeki suyun bir kısmı boşalabilir. Bebeğin başı doğum yoluna girmişse boşalan su miktarı fazla olmaz. Doğumun habercisi olan suyun gelmesi durumunda, bebeğe hastalık etkenlarinin bulaşma olasılığı olabileceğinden, doğum sancıları başlamamış olsa bile hemen hastaneye gidilmelidir. Su geldiğinde hastaneye giderken temiz bir havlu veya ped kullanılabilinir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder