3/17/2016

İnternet Bankacılığında Dolandırıcılık

  Hiç yorum yok
İnternet Bankacılığında Dolandırıcılık
İnternet Bankacılığı Yapan Kredi Kartı Sahipleri Dikkat..!

İnternet Banlacılığı Nedir Neye Denir?
İnternet bankacılığı, banka müşterilerinin internet üzerinden bankacılık hizmetleri almasına verilen addır. Yani banka şubesine gitmeden, internet erişimi olan bir bilgisayar aracılığıyla yapılan bir uygulama olup birçok bankacılık işlemini kapsar. Şubelerdeki kalabalık işlem yükünü azaltan ve personel artışından koruyan, maliyetleri düşüren bu yeni bankacılık anlayışı gittikçe gelişmektedir. Artan internet kullanımı ve alışveriş sebebiyle giderek daha çok kullanılmaya başlanmıştır. Kredi kartına belirlenen limit kadar harcama yapılabilmektedir

İnternet Bankacılığı Soygunları Dolandırıcıları
Bu akşam haberlerde öğrendiğim bir bilgiyi, haberleri izledikten sonra sayfamda paylaşarak kredi kartı ile internet bankacılığı işlemleri yapanları dikkatli olmaları konusunda uyarmak istedim.
Haberlerde Kredi kartı ile internet bankacılığı yapan hesap hasiplerini dolandırıcı şebekelerinin dolandırdığı söylendi. Alışveriş veya bir başka sebeplerle kredi kartınızı banka şubelerine gitmeden kredi kartınızı kullanıyorsanız, dolandırıcı şebekeleri tarafından dolandırılmaya adaysınız.

İnternet Bankacılığıyla Haberi Olmadan Adına Kredi Çekilmesi
Haberlede İnternet Bankacılığında kullanılan kredi kartı sahiplerinin kişisel ve kartına ait bilgilerin kimin yada kimlerin olduğu bilinmeyen kişilerce satıldığını, dolandırıcıların bir şekilde elde ettiklerini ve bu bilgilerlede kişinin haberi bile olmadan adına hızlı kredi ile kredi çekildiğini açıkladılar. Haberlerde bir bayanın kredi kartı bilgilerine ulaşan dolandırıcı şebekelerinin o bayanın hiçbir haberi olmadan, o bayanın adına hızlı kredi ile 14 bin liralık kredi çekmişler. Adına 14 bin liralık kredi çekilen o bayan şu an madur kalmış durumda çünkü çekilen krediden hiç haberi yok. Bu haberi izledikten sonra tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle hiçbir şekilde hangi bankadan aranırsanız aranın veya sizi kim ararsa arasın ne kişisel bilgilerinizi nede kredi kartı bilgilerinizi asla vermeyin. Direk banka şubenize gidip sizi arayan numarayı yetkililere gösterin.
Telefonda hiçkimseye hatta bankadan arayanlara dahi hiçbir şekilde bilgi vermeyin. Bu konuda çok dikkatli davranın. Yada kredi kartınızı internet bankacılığına kapattırın. Gerçi kredi kartını internet bankacılığına kapattırınca çare oluyormu bilmiyorum ama denemekte yarar var.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder