2/16/2021

Tarhana Çorbasının Ortaya Çıkışı Tarhana Çorbasının Hikayesi

  Hiç yorum yok
Tarhana Çorbasının Ortaya Çıkışı Tarhana Çorbasının Hikayesi
Tarhana Çorbasının Tarihte İlk Keşfi

Sofralarımızda olduğu kadar çorbaların baş tacı olan ve hatta çorbaların hası olan ayrıca filmlere bile konu olan meşhur Tarhana çorbasının ilk defa keşfi Selçuklu döneminde olmuş. Yani tarhana çorbası ne zaman keşfedilmiş hangi dönem keşfedilmiş diye soruyla karşılaşırsak Selçuklu döneminde keşfedildiği net bir cevaptır.
Tarhananın asıl adı nedir diye bir soruyla karşılaştığınızda ise vereceğiniz net cevap Darhane'dir.
Gelelim şimdi tarhananın ortaya çıkış hikayesine; dönemin padişahlarından biri fakir bir eve konuk oluyor. Evin sahibi kadıncağız evinde bulunan malzemeleri ortaya koyarak "padişahım bunun adı darhane" der. O günden bugüne Darhane ismi değişerek Tarhana olarak gelmiş. Peki Darhane ne demek diye soru aklınıza gelebilir. Bunada net cevap şudur. Zaten adı üstünde Dar demek o döneme göre fakir demektir Hane ise ev demektir. İkisinin birleşimi fakir ev (darhane) olmaktadır.
Tarhana çorbası benim evladımın hasta olunca tek istediği çorbadır hatta hasta olduğunda tek yediği yiyecektir. Ne zaman hasta olsa hemen tarhana çorbası ister. Çorbayı içincede hemen iyileşir. Gerçekten şifa kaynağıdır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder