2/04/2016

Romanya İşi Kanaviçe İşleme Tablo

  Hiç yorum yok
Romanya İşi Kanaviçe İşleme Tablo
Kanaviçe İşleme Köylüler Tablosu

Romanyalıların büyük bir sabırla çok küçük delikleri incecik renkli iplerle işlediği paha biçilemez tablosudur. Bu tablonun işlenme yapılan bezine Türkiye'de kanaviçe deniyor ama Türkiye'deki kanaviçeler kalın iri delikli oluyor.  Romanya'da tablo işlenen bu beze onlarda kanaviçe diyor fakat onların kanaviçeleri inanılmaz küçük delikli. Tablosu işlenecek desenin şablonu seçiliyor ve ona bakarak iplerin rengi seçiliyor işlenmeye başlanıyor.
Bu şekilde kanaviçeden işlenmiş bir tablo dolar bazında satılıyor. Kanaviçe işlemeli tablolar Romanya'da 500 dolarla 1000 dolar arasında satılıyor. Bu kadar pahalı olmasının sebebi ise çok çok ama çok ince delikler tek tek işleniyor bir tablonun işlenip bitmesi aylar sürüyor. Bazıları 1 seneyi buluyor. Bu kadar zor bir iş herhalde ucuza satılmaz. Pahalı alınan ürünler zamanla antika konumuna geldiğinde yine aşırı pahalı bir fiyata alıcı bulabiliyor.
Resmin üzerine tıklarsanız çok ince ayrıntılarına kadar gözlemleyebilirsiniz. Resmi üzerine tıkladığınızda resim orjinal boyutunda yeni bir pencerede açılacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder