12/22/2021

Kaybolan Kimlik Nasıl Çıkartılır? Kimlik Yenilemek İçin Yapılan İşlemler Nelerdir?

  Hiç yorum yok
Kaybolan Kimlik Nasıl Çıkartılır? Kimlik Yenilemek İçin Yapılan İşlemler Nelerdir?
Nüfus Cüzdanı Kaybolunca Yenisi Nasıl Çıkartılır? Kaybolan Nüfus Cüzdanını Çıkartırken Hangi İşlemler Yapılır?

Şu veya bu nedenlerden dolayı kimliğiniz yani nüfus cüzdanınız kaybolursa nüfusa gidip yenisi belli bir miktar ücret karşılığında yenisini çıkartacaksınız. Ama kaybolan kimliğinizin yenisi çıkartmak için nüfusa gitmeden önce nüfusun sizden istediği yapılması gereken işlemler var biz bu işlemleri adım adım yazalım ancak unutmayınki bu işlemler nüfus cüzdanını keybedenler içindir.
1- kimliğini kaybeden kişi yeni bir fotoğraf çektirecek çektirdiği yeni fotoğrafından 1 adet,
2- bağlı bulunduğunuz semtin mahallenin muhtarlığına gidip, nüfus cüzdanı talep formu alacak.

Nüfus cüzdanı talep formuyla birlikte 1 adet yeni çekilmiş fotoğrafını alıp nüfusa gidip, nüfus cüzdanı işlemlerinden sıra numarası alınacak. Sırası gelen kişi bu evrakları ilgili kişiye verecek ve ilgili kişinin soracağı soruları cevaplayacak. Bu işlemlerden sonra 7 buçuk lira nüfus cüzdanı yenileme ücreti ödeyecek. Bütün bunlarla beraber birde nüfus cüzdanı keybetme cezası ödeyecek. Nüfus cüzdanı kaybetme cezasının ücreti 89 TL. Eğer bu ücreti hemen peşin ödemek isterseniz  nüfus cüzdanı keybetme cezası o zaman 60 TL ye düşüyor. Biz yinede nüfus cüzdanı keybetme cezası ücreti ne kadar kısaca özetleyelim.
nüfus cüzdanı keybetme cezası daha sonra öderseniz 89 TL
nüfus cüzdanı keybetme cezası hemen peşin olarak ödenirse 60 TL.
Nüfus cüzdanını yenilemek için başvurduğunuz gün 15-20 dk sonra kimliğinizi yenilenmiş olarak elinize alıyorsunuz.
Nüfus cüzdanı yenilediğinizde mutlaka ve mutlaka adınızla soyadınızla ve verdiğiniz bilgilerle kimlikteki bilgilerin aynı olması gerekir. Eğer bir farklılık varsa ve daha sonra bunu farkederseniz, bu yanlışlığı düzeltmek için işin sonu mahkemeye kadar gidebilir bu nedenle kimliğinizi aldığınızda bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol ediniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder