10/05/2015

Köpek Tüyleri Hangi Aşıdan Sonra Zarar Vermez Kist Yapmaz?

  Hiç yorum yok
Köpek Tüyleri Hangi Aşıdan Sonra Zarar Vermez Kist Yapmaz?
Köpeklerin Tüyleri Hangi Aşı Yapıldıktan Sonra Zararsız Olur?

Bugün 1-2 saat önce bir komşunun köpeğinin aşısı için veterinere gittik. Aslında benim bildiğim ama yinede tekrar sormakta yarar bulduğum konuyu yani köpeklerin tüylerinin insan sağlığına hangi durumda zararlı olabileceğini sorduk.
Cevap bildiğim cevaptı. Ben daha önce köpeklerin tüyleri hangi durumlarda zararlı olacağını paylaşmıştım ama bir kere daha paylaşmak yerinde olur diye düşündüm.
Köpek Tüyleri ve Aşı
Bilindiği gibi hayvanlardan insana bulaşan bazı hastalıklar vardır. Ama bakımsız hayvanlardan geçmektedir. Aşıları yapılan kedi veya köpeklerin normal şartlarda insan sağlığına bir zararı yok. Aşısı olmayan hayvanların köpeklerin tüylerinde yapışık olan yumurtalar bulunur. Eğer bu tüylerden biri bir insan tarafından yutulursa kist yapar. Ancak aşıları tam olan hayvanlarda köpeklerde bu durum söz konusu değildir yani kist yapmaz.
Eğer bir kişi alerji testi yaptırıp ve bu test sonucunda kedi köpek tüylerine karşı alerjisi olduğu saptanırsa o azaman aşılı aşısız fatketmez köpek kedi veya bir hayvan tüyü alerjisi olan kişiye zarar verebilir.
Tekrar özetlemek gerekirse; aşılı olan kedi köpek tüyleri kist yapmaz.
Aşıları yapılmamış kedi köpek tüyleri kist yapar.
Test sonucu kesin olarak hayvan tüyüne karşı alerjisi bulunan kişilerde kedi köpek tüyleri alerjiye sebep olur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder