6/27/2015

Bir Bebeğe İsim Konurken Neler Gözününde Bulundurulur?

  Hiç yorum yok
Bir Bebeğe İsim Konurken Neler Gözününde Bulundurulur?
Bebeklere İsim Koyarken Neye Nelere Dikkat Edilir? Bebeklere Nasıl İsimler Verilmeli?

Eskiden büyüklerimiz "Aman isim bir boncuk ne koyarsan koy o söylenir" derlerdi. Ama aslında isim koymak o kadar basit bir şey değildir. Çünkü bir bebeğe verilecek yani konacak isim ne ise, bebeğin o karakteri alacağı kaçınılmazdır. Bu nedenle sırf kulağa hoş geliyor diye türlü türlü abuk sabuk isimler koyanlarda malesefki var. Bazılarımızda ille Kur'an'da geçiyor diye anlamını bilmediği veya o ismin ne manaya geldiğini bilmeden sevap diye bebeklerine isim olarak koyanlarda malesefki var.
Bir kaç sene önce Aleyna ismi çok popüler olmuştu. Anlamı güzel deyip çok koyan oldu. Ama asıl anlamı ise "üzerimize" manasındadır ki bu bir isim değil fiildir.
Bazılarımız büyüklerimizin isimlerini koymaktadır. Eğer bir çocuğa gelecekte kötü bir söz söyleyecekseniz ki çoğu söylüyor, o zaman bebeğinin ismini aldığı kişiye hakaret oluyor.
Kısacası isim bir boncuk denecek kadar basit olay değil aksine bebeğe isim verirken çok çok dikkat edilmesi, anlamı iyi araştırılmalı, büyüklerin ismi düşünülüyorsa karakter olarak düzgün kişilerin isimleri seçilmelidir.
Yeni bebek sahibi olanlara buradan Güle Güle Büyütün Allah Analı Babalı Büyümeyi Nasip Etsin..! diyoruz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder