4/28/2015

Medine'de Ölen Hacılar Nereye Gömülüyor? Medine'de Ölen Türk Hacılar Nereye Gömülür?

  1 yorum
Medine'de Ölen Hacılar Nereye Gömülüyor? Medine'de Ölen Türk Hacılar Nereye Gömülür?
Medine'ye Hac Umreye Gidenlerden Ölen Olursa Nereye Gömülür? Türk Hacılar Medine'de Ölürse Nereye Defnedilir?

Umreden dün sabah gelen yakınıma Mekke'de ölen biri olursa nereye gömülür sorusunun yanısıra Medine'dede ölen biri olursa nereye gömüldüğünü sordum.
Mekke'de ölen olursa Cennet-ül Mualla mezarlığına defnedildiğini söyledi. Ve Medine'de ölen biride, Medine'de bulunan Cennet-ül Bâki mezarlığına gömüldüğünü söyledi.
Bir kabire defnedilmiş bir meftanın üzerine birkaç sene sonra o kabri açıp meftanın kemiklerini bir yere topladıklarını, eğer kabirde bulunan kişi veli bir kul ise o kabire bir başka cenaze koymadıklarınıda söyledi. Doğal olarak bende "peki o kabirdeki meftanın veli bir kul olduğunu nereden biliyorlar"? diye sordum.
Cevap: "Kabri açınca ölü çürümemişse hemen tekrar kapatıyorlar" dedi.
Yani kabir açıldığında içinde bulunan ceset çürümemişse o ölü veli bir kul oluyormuş ve onun veli bir zat olduğunu oradan biliyorlarmış.

1 yorum :

  1. Rabbim öncelikle hayırlı bir yaşamın ardından, hayırlı bir ölüm nasip etsin.Mekke veMedine gibi yeryüzünün en değerli hazinesi olan bu topraklarda vefat etmeyi ve Efendimiz ile , Ehli beyti veashabı ile haşreylesin.İsteyen bütün mümin kardeşlerime.

    YanıtlaSil