12/22/2021

Gelin Hamamı Nedir Gelin Hamamı Nasıl Olur Gelin Hamamında Neler Yapılır

  Hiç yorum yok
Gelin Hamamı Nedir Gelin Hamamı Nasıl Olur Gelin Hamamında Neler Yapılır
Gelin Hamamı Nasıl Yapılır Gelin Hamamında Geline Neler Yapılır Kimler Gider

Türkiye'de her ne kadar banyolarımız modernleşsede, imkanlar eskiye göre daha kolaylaşmışsada, bazı insanların hamam kültürü günümüzde hala devam etmektedir.
Eskiden hemen hemen her gelini düğünden önce gelin hamamına götürmek adet olmuştu. Şimdi ise bir farklılık yaratmak için yapılan gelin hamamlarında neler yapıldığı, kimlerin gelin hamamına gittiği, gelin hamamına neler götürüldüğü konusunda fazla bir bilgisi olmayanlar için yazımızda bu defa gelin hamamı konusuna yer veriyoruz.
Gelin Hamamı Ne İçin Yapılır?
Gelin hamamı düğünden önce yıkanmak, eğlenmek, kişisel bakımların yapıldığı bir olaydır.
Gelin Hamamına Kimler Çağırılır Davet Edilir?
Gelin hamamına giderken daha önceden, gelin hamamına gidecek kişilerin listesi çıkarılmalıdır. Bu liste gelinin çok yakınlarından oluşur.
Gelin Hamamına Neler Götürülür?
Yiyecekler, içecekler hazırlanır, müzik unutulmamalıdır çünki oynanıp eğlenilecektir. Bunun yanısıra Havlu, hamam terliği, şampuanı, lifi, kesesi gibi özel eşyalarıda unutulmamalıdır. (herhangi bir hastalık bulaşmaması için alınan önlemdir)
Gelin Hamamına Ne Zaman Gidilir?
Düğünden bir (1) gün önce gidilir. Günümüzde gelin hamamında kınasıda hamamdayken yapılabilmektedir. Bu tamamen tercihe bağlıdır Ama gelin hamamı düğünden bir gün önce gidilir.
Gelin Hamamında Geline Neler Yapılır?
Buda tercihe bağlıdır ama genelde gelin hamamında geline ağda yapılır, özel krem veya hakiki zeytinyağı ile masaj yapılır, bol köpüklü lifi yapılır, kese yapılır. Özenle akşam yapılacak olan kına gecesine hazırlanır. Bazı hamamlarda bayan kuaförü bulunur buda akşam yapılacak olan kına gecesine hazır olmak için çok idealdir. Çünki hem eğlenir hemde rahat rahat kına gecesine saçlarıda hamamda yapılacağı için hazır olur.
Kısacası gelin hamamı gelin olacak genç kızımızın en güzel ve keyifli zamanlarından biri olur.
Bütün yuva kuracak olan kızlarımıza mutluluklar dileriz..!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder