4/19/2015

Dilek Kapısını Açan Dua Dilek Kapısı Hangi Duayla Açılır?

  Hiç yorum yok
Dilek Kapısını Açan Dua Dilek Kapısı Hangi Duayla Açılır?
Hangi Dua Sure Ayet Okununca Dilek Kapısı Açılır? Dilek Kapılarını Açan Dua

Edindiğim bir bilgiyi ziyaretçilerimle paylaşmak isterim. Biliyoruz ki Yer Gök Dua iledir. Ancak bazılarımızın bazı ihtiyaçları için ise ayrıca dua öğrenmek isteriz. Kimimiz rızık için, kimimiz kıskançlık için, kimimiz düşmanlarımızı kahretmek için, kimimiz kısmetimizin açılması için, kimimiz borçtan kurtulmak için, kimimiz maddi manevi sıkıntılar için, kimimiz bebek sahibi olabilmek için gibi çeşit çeşit dileklerimizin gerçekleşmesi için yaptığımız dualar vardır. Ve bazı dualarıda ya yeni öğrenmişiz yada öğreneceğizdir.

Çoğumuzun bildiği bir sureyi okuma şekline uygun yaparsak dilek kapıları açılırmış ve ne dilersen gerçekleşirmiş. Bu sure Ayetel Kürsi'dir.
Ayetel Kürsi suresini okuyup son kısmını 7 veya 70 defa tekrar edilmesi gerekiyormuş. 7 veya 70 defa tekrar edilmesi gereken kısım kırmızı renkli olan bölümdür.Şunuda eklemek isterimki dileğinize çok dikkat edin, aklınızdan bile kötü birşey geçirmeyin. Dilekleriniz hayırlı olmalıdır.

Ayetel Kürsi Türkçe Yazıyla okunuşu
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. Ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayetel Kürsi Manası Anlamı Türkçe Açıklaması
Allah ki, O'ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur.
Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama.
Göklerde ve yerdekilerin hepsi O'nundur.
O'nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir?
O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O’na gizli kalmaz.)
O'nun bildirdiklerinin dışında insanlar,
O'nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler.
O'nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez.
O, yücedir, büyüktür.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder