9/09/2021

Hastaya Giderken Ne Götürülür? Evde Yatan Hastaya Ne Alınır?

  Hiç yorum yok
Hastaya Giderken Ne Götürülür? Evde Yatan Hastaya Ne Alınır?
Evde Yatan Hastaya Ziyarete Giderken Ne Neler Alınır Götürülür?

Toplum günümüzde artık çok daha bilinçlendiği için taburcu olmuş ve evde yatan bir hastaya veya yakınına ne alacağı veya neler alabileceği konusundada titizlik gösteriyor.

Eskiden hastaneden taburcu olmuş ve evde yatan bir hastaya çiçek, meyve suyu, süt veya kolonya götürmek neredeyse adet haline gelmişti. Fakat hastaneden taburcu olmuş ve evde yatan bir hastanın hastalık durumuna göre çiçek, meyve suyu, süt veya koloya gibi maddeler sakıncalı olabiliyor. Enfeksiyon riskini artırabiliyor. Bu nedenle artık hasta yakınları evde yatan hastasına çiçek veya kolonya yada buna benzer maddeleri riskli olabileceği için almıyor. Aslında en doğru olan hastanenin uyguladığı kuralları evdede uymaktır. Ancak çoğumuz elimiz boş gitmek istemiyor. Bunun için hastaneden çıkmış ve artık evde yatmakta olan, tedavi olan, tedavi gören veya ameliyat olmuş bir hastaya götürülebilecek maddeleri aşağıda sıralamaya karar verdik umarız faydalı olur.

Evde yatan hastaya götürülebilecek işe yarar malzeme listesi

1- Antibakteriyel sıvı el sabunu
2- Tek kullanımlık havlu veya yumuşak tüyleri olmayan yıkanabilir havlu
3- Islak mendil
4- Maske ( enfeksiyon risklerine karşı tedbir olması için hastanın hastalık derecesine göre, çünki her malzemeyi devlet vermiyor)
5- Eczanelerde satılan ameliyat eldiveni (hastanın hastalık derecesine göre, çünki her malzemeyi devlet vermiyor)
6- Yatalak bir hasta için Hasta bezi (tuvalete kalkamayanlar için)
7- İhtiyaç halinde kullanabilmesi için parasal destek
8- Hastanın diyetine uygun yiyecek
9- Hastanın diyetine uygun içecek
10- Gazlı bez (hastanın hastalık derecesine göre, çünki her malzemeyi devlet vermiyor)
11- Mama ile beslenen bir hasta için en irilerinden büyük boy şırınga ( su içebilmesi için, bildiğim kadarıyla bu gibi malzemeyi devlet karşılamıyor)
12- Doğum yapan bir bayan için herşey götürülebilir
Yukarıda saydığımız malzemeleri hastanede tedavi görmüş ve taburcu olmuş artık evde yatan hastalar için alınabilecek ideal malzelerdir. Bu malzemelerin içinde en ideali olan ise kuşkusuz paradır. Çünki yatan bir hastanın en acil ve devletin karşılamadığı şeyler için daima para gereklidir bu akıldan çıkarılmamalıdır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder