9/10/2021

Bozulan Vileda Nasıl Tamir Edilir? Bozulan Temizlik Moplarının Dönen Yerinin Tamiri

  22 yorum
Bozulan Vileda Nasıl Tamir Edilir? Bozulan Temizlik Moplarının Dönen Yerinin Tamiri
Santifrüjlü Temizlik Moplarının Bozukluğu Nasıl Giderilir?
Halk arasında vileda denilen ama aslında temizlik mop'u denilen yer silme aparatı, bayanların hiç kuşkusuz ev temizliğinde en büyük yardımcısıdır.
Oldukça pahalı alınan temizlik mop'ları, Viledaları, kova içinde hızla dönerek yer silme aparatını kurutur. Temizlik Mop'larının kovasındaki bu dönüşe santifrüj denir. Bazılarıda basmalı vileda diyor.

Temizlik Mop'unun Kovasındaki Dönen Kısım Dönmüyorsa Sebebi Nedir?
Vileda yeni temizlik mopunun bezini sıkan yer dönmüyorsa veya Vileda yeni temizlik mopunun bezini sıkan yer çok çok zor dönüyorsa , bezi hiç sıkmıyorsa, aşağıdaki resimde temizlik mop'larında ortak sorun olan yani bozulan parçasının resmi olup, işaret ile gösterilen kısım dönmüyor veya çok zor dönüyorsa bu sebeple temizlik mop'unuzun bezi sıkılmıyor ıslak kalıyorsa yapacağınız işlemi anlatacağım. Ama önce temizlik mop'unun genellikle bozulan kısmı resimde işaretle gösterilmiştir ilk önce onu inceleyin.
Resmi inceledikten sonra gelelim tamir işine.

Viledanın Bezi Sıkan Yeri Niye Dönmüyor? Viledanın Dönen yeri Niye Dönmüyor? Temizlik Mop Tamiri
Piyasada 40 Lira ile 80 Lira arasında temizlik mopları satılıyor. Ancak yukarıdada bahsettiğimiz gibi kova içinde bulunan ve bezi sıkmaya yarayan dönen kısım bozuluyor. Tek parça halinde satılmadığı için yeniden temizlik mop'unu yine 40-80 TL arasında bir fiyatla yenisini almak zorunda kalırsınız.
Oysaki bezi sıkan kısmın tamiri sadece 5 TL'ye yapabilirsiniz. Temizlik mop'unun yenisini almak zorunda kalmazsınız.
Öncelikle viledanız bozulduğunda yani temizlik mop'unuz bozulduğunda yapmanız gereken hangi parçanın bozulduğunu tespit etmektir. viledanın yani temizlik mop'unun sopası bozulduysa ona diyecek bir sözüm yok çünkü onu tecrübe etmedim ama eğer kova içinde viledanın yani temizlik mop'unun bezini sıkan dönen kısmı bozulduysa yapacağınız şey Rulman alıp eskisiyle değiştirmektir.
Rulman nasıl bir alet diyenler için; Rulman resimde görülen alettir ve değişik ebatları vardır.
(eskiden erkek çocuklarının asfalt üzerinde bindiği tornetler vardı, onun tekerine takılan aletin küçük boyu)
viledanın yani temizlik mop'unun kovasının içindeki dönen kısmı yerinden çıkarın ve yukarıdaki (tornet) diye bilinen aletin aynı büyüklükteki yeni bir rulman alıp değiştirin. Daha sonra viledanın yani temizlik mop'unun kovasındaki dönen kısmı yerine oturtun. Hepsi bu kadar. Rulmanın fiyatı 5 TL.
Niye o kadar çok para verip yeni bir viledanın yani temizlik mop'u alacaksınızki? Tam 5 TL'ye temizlik mopunuzun tamiri gerçekleşiyor üstelik Rulmanı kendinizde değiştirebilirsiniz. Umarız faydalı olmuşuzdur. Kolay gelsin..!

22 yorum :

  1. başıma geldı ancak o beyaz tırtıklı kısmı nasıl çıkartabılırım

    YanıtlaSil
  2. @AdsızTırtıklı diye dönen kısmı kasdediyorsanız çekerek çıkartacaksınız. Rulmanı o beyaz yerin altında yuvası var oraya yerleştirip, beyaz kısmı çıkarttığınız yere oturtacaksınız.

    YanıtlaSil
  3. Tirtikli beyaz yeri cikartip icinemi takicaz

    YanıtlaSil
  4. Bu rulamani nereden temin ederiz bilgisi olan yazarmi lutfen

    YanıtlaSil
  5. Sayın ziyaretçimiz Aradığınız rulman'ı eğer Ankara'da yaşıyorsanız Ulus'ta Posta Caddesinde bulabilirsiniz. Eğer Ankara dışında yaşıyorsanız teknik parça satan dükkanlardan bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. telefonu varsa verirseniz baska ilde bulamıyoruz

      Sil
  6. Biraz daha detay anlatımlı olsaymış çok daha faydalı bir yazı olurdu. Neyi nereye nasıl yerleştireceğiz açıkçası kafam karıştı biraz

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Rulman temini için yardimci olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  9. Rulman buldum 50 tl diyorlar şakagibi

    YanıtlaSil
  10. Pedallı vileda turbo modeli farklı bir rulmandan dolayı arıza yapıyor. Pedala basıyorsunuz sıkma yeri bazen dönüyor bazen dönmüyor. Onun rulmanı farklı. Letgo vileda tamir rulmanı diye aratırsanız bulabilirsiniz ben orada bulmuştum hala elinde var mıdır bilemem. Yazık günah vileda'nın servisinde bu tür yedek parçalar yok ve bir ton para verip yenisini almak zorunda kalıyoruz.

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlar rulman ihtiyacı olan varsa numaram 5415594111

    YanıtlaSil
  12. Pedallı vileda için bende var ama diğer mop vs modeline uymaz. Bendeki pedallı viledaya ait orjinal birebir uyumludur. İsteyen olursa gönderirim boş yere tekrar vileda almayın 0534 899 89 86

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kac numara rulman alonmasi gerekli sizden bilgi alabilirmiyim

      Sil
  13. 5415594111 yukarıda bu numara yazılı olan ilhan bey istediğim gün kargoladı ve ertesi gün elime geçti taktım yaptım on numara. 15 tl bilginiz olsun

    YanıtlaSil
  14. Letgo da orijinal rulman 15 tl ye aldım 2 tane aldım orijinal ürün satıyor. Letgo ya vileda tamir rulmanı yazarsanız bulabilirsiniz. özgür isminde güvenilir bir arkadaş.

    YanıtlaSil
  15. 0532 337 26 62 Rulman temin edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  16. bende bozuldu baktım içinde rulman yok sadece plastik dişli var.

    YanıtlaSil
  17. Rulman ihtiyacı olan varsa adet fiyatı 10 tl+kargo
    05333016818

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar pedalı temin edebileceğimiz bir yer var mı?

    YanıtlaSil