11/15/2021

Sinekler Boka Niye Konar? Sinekler Niye Boka Konar?

  Hiç yorum yok
Boka Niye Sinek Konar
Neden Dışkıya Sinekler Konuyor? Kakaya Niye Sinekler Konar?

Öncelikle insan ve hayvan dışkıları hakkında çok kısa bilgi verelim. Nereden çıktı bu konu diyebilirsiniz fakat gözardı edilmeyecek gerçekler var. Yazımızı okuyunca bu gerçekler dahada çok ortaya çıkacak.
Dünyadaki insan nüfusunun yüzde 40 kadarı temiz bir tuvaletten mahrum kalmışlar. Sağlıklı olan tuvalet temiz olduğu kadar kanalada bağlı olması gerekiyor. Aksi taktirde doğaya atılarak sağlık açısından son derece tehlikeli olabiliyor. Önemli sağlık problemlerinden bahsetmeyeceğim çünki zaten çoğumuz biliyoruz.
5 milyar dolayında insanın 200 milyon ton dolayındaki tuvalet artıkları, doğrudan doğaya atılıyor. Dünyada yalnızca 1 milyon kişi kanalizasyona bağlı tuvaletleri kullanıyormuş. Bu gelişmiş olan ülkelerde şaşırtıcı bir rakam.!
Uzmanlar 1 gram insan dışkısında 10 milyon virüs, 1 milyon bakteri ve bin kadarda parazit bulunduğunu açıklamış.
Yukarıdaki yazılanlardan anlaşılacağı gibi dışkıya (boka) sinekler niye konuyor belli oluyor. Fakat bilinmeyen birşey sinekteki mucizedir. Gelelim şimdi sinekteki mucizeye.
Kur-An'ın Hacc Suresinde 73. Ayet açıklamasında Ey insanlar! (size) bir misâl getirildi; şimdi onu dinleyin! Şüphesiz ki Allah'dan başka (kendisine) yalvarmakta olduklarınız bir sinek dahi yaratamazlar; isterse bunun için hepsi toplansınlar! Sinek onlardan birşey kapacak olsa, bunu ondan geri alamazlar. (yardım) isteyen de âciz kaldı, kendinden istenen de!
Bu ayetteki yazılanların açıklaması ise şöyledir: "Yani sineğin hılkati (yaratılması) öyle bir mu'cize-i Rabbâniyedir ve öyle bir âyet-i tekvîniyedir (yaratılışa aid bir âyettir) ki, Bütün esbab (sebebler) toplansalar, onun bir mislini (benzerini) yapamazlar. Ve o âyet-i Rabbâniyeye muâraza edemezler (karşı çıkamazlar), taklîdini de yapamazlar! meâlindeki âyete ehemmiyetli bir mevzû teşkil eden ve Nemrud'u mağlup eden ve Hz. Musa (a.s) onların tacizlerine (sıkıntı vermelerine) karşı müştekiyane (şikayet ederek): "Yâ Rab! Bu muacciz (rahatsız edici) mahlukları ne için bu kadar çoğaltmışsın?" deyince, ilhâmen cevab gelmiş ki: "Yâ Mûsa! Sen bir defa sineklere itiraz ettin. Bu sineklerde çok defa sual ediyorlarki: "Yâ Rab! Bu koca kafalı beşer seni yalnız bir lisan ile zikrediyor. Bazen de gaflet ediyor. Eğer yalnız kafası kadar, kafasından bizleri halk etseydin (yaratsaydın), binler lisân ile seni zikredecek bizim gibi mahluklar olurlardı" diye Hazret-i Mûsa (a.s)'ın şekvâsına bin itiraz kuvvetinde hikmet-i hılkatini (yaratılışındaki hikmeti) müdâfaa eden sineğin, hem gayet nezafetperver(temizlik sever) ve her vakit abdest alır gibi yüzünü, gözünü, kanatlarını temizleyen bu taifenin elbette mühim bir vazifesi vardır. Kaynak: Hâyrat Neşriyat Kur'an-ı Kerim ve Muhtasar Meali

Buraya kadarda sineğin yaratılışındaki mucizeyi açıklayan Ayet ile ayetin açıklamasını okuyunca sineklerin neden pislikler üzerine konduğunu daha iyi anlamışsınızdır. O küçücük bünyelerine hapsettikleri milyonlarca virüs ve bakteri, binlerce parazit eğer sinekler olmasaydı doğada ölüm saçan haztalıklar meydana gelirdi.
Bir yerde sinekler çoksa mikroplu hastalıklar çoğalmıştır demektir. Çünki sinekler o mikropları bünyelerine hapsedeceklerdir. Yani kısacası insan dışkısında bulunan virüs, bakteri ve parazitleri insanlara zararlı olmaması için kendi vücutlarına hapsetmek için dışkılara (boklara) konarlar.
Sinekler neden (boka) dışkıya konuyor yazımı okuyan herkes öğrenmiştir sanırım. Paylaşırsanız başkalarında öğrenir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder