10/06/2021

Pantolon Nasıl Ütülenir Pantolon Ütülerken Nelere Dikkat Edilir?

  Hiç yorum yok
Pantolon Nasıl Ütülenir Pantolon
Erkek Pantolonu Ütüsü Bayan Pantolonu Ütüsü

Erkek yada bayan pantolonlarını ütülerken dikkat edilmesi gereken noktalar elbetteki var. Bunlardan biri çift çizgi olmamasına dikkat edilmesi gerekenlerden biri. Ama tabiki sadece bununla sınırlı değil. Ütülenecek pantolonun kumaşıda çok önemli. Bazı kumaşlar ılık ütü ile ütülenirken bazı kumaşlar sıcak ütü ile ütülenir.
Bayanların kot pantolonları, normal kumaş pantolon gibi ütülemeleri bir hata oluyor. Normal pantolonlarda önce jilet gibi tabiri edilen ütü çizgisi olması gerekir, ancak kotlarda bu çizgi asla olmamalıdır. Kot pantolonlar spor giyimdir bu nedenle ön tarafında ütü çizgisi olmaz.
Kot pantolon ütülenişini daha sonraki yazımızda geniş yer vereceğiz.
Kumaş pantolonları ütülerken ilk önce bel kısmı yani kemerin takıldığı kısım tersten ütülenir.
Daha sonra pantolon ütü masasına geçirilerek cep ve yan kısımları yine tersten ütülenir. Bunun sebebi eğer düzden ütülenirse cep izleri dışarıdan belli olur.
Kalça kısmının geldiği kısımlar hep tersten ütülenir.
Daha sonra pantolonun bacak kısmındaki dikişler yine tersten ütülenir ve pantolon düze çevrilip, pantolonun bel kısmındaki pilisinden aşağıya doğru ütü çizgisi oluşacak şekilde bu defa düzden ütülenir. Hepsi bu kadar. Ütülenecek olan giysilerinizin, iyi ütülenmesi ve kolay ütülenmesi için ütüleyeceğiniz kıyafet nemli olmalıdır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder