2/16/2021

Safiye Ayla Ne Zaman Doğdu Ne Zaman Öldü? Safiye Ayla Ölüm Tarihi

  Hiç yorum yok
Safiye Ayla Ne Zaman Doğdu
Safiye Ayla Yaşasaydı Kaç Yaşında Olacaktı? Googlenin Safiye Ayla'ya Verdiği Değer

Evet bugün internetin ana sayfasında yani google arama sayfasında Google Cumhuriyet tarihinin en önemli Türk ses sanatçısı olan Safiye Ayla'nın 107. Doğumgününü bizlere hatırlatmış.
Bizde üzerimize düşen kadarını yapalım dedik ve Safiye Ayla hangi tarihte doğdu? Hangi tarihte öldü? ölümünün kaçıncı yılı? yaşasaydı kaç yaşında olacaktı paylaşalım ve bilgilendirelim dedik.

Atatürk'ün çok sevdiği şarkıları, çok sevdiği sese sahip Safiye Ayla Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli ve en değerli sanatçılarından biriydi. Halada Atatürk'e şarkılar söyleyen sanatçı dendiğinde ilk akla gelen isim Safiye Ayla'dır.

Safiye Ayla, tam adıyla Safiye Ayla Targan olan sanatçı; Osmanlı İmparatorluğu döneminde 14 Temmuz 1917 yılında İstanbulda doğdu. Bucu Yengeç'tir.
Safiye Ayla Cumhuriyet döneminde 14 Ocak 1998 yılında doğduğu yer olan İstanbul'da vefat etmiştir. Safiye Ayla 16 yıl önce vefat etti. Vefat ettiğinde Safiye Ayla 80 yaşındaydı. Safiye Ayla eğer yaşasaydı bugün 107 yaşında olacaktı.
Safiye Ayla Targan söylendiğine göre Hz. Muhammed S.A.V soyundan gelen Mekke şerifi vezir Ali Haydar Paşa'nın oğlu bestakâr Şerif Muhittin Targan ile evlenmiş ve 17 sene evli kalmışlar. 1967 yılında Şerif Muhittin vefat etmesiyle evlilikleri sona ermiş. Allah Rahmet Eylesin her ikisinede...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder