9/09/2021

Sağlık Çalışanlarına 5 yılda 1 Yıl Yıpranma Payı Geliyormu?

  Hiç yorum yok
 5 yılda 1 Yıl Yıpranma Payı
Sağlıkçılara Kaç Yıl Yıpranma Payı Geliyor?

Az önce gelen mesajda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; arkadaşlarına sağlık çalışanlarını ilgilendiren yıpranma payı ile ilgili talimat verdiğini açıkladı.
Eğer talimat ile ilgi çalışmalar yapılıp yasalaşırsa, sağlık çalışanları hizmet süresi 5 yıl olana 1 yılda yıpranma payı verilecek.
Yani her 5 yıl için ayrı ayrı 1 yıl yıpranma payı olacak. Yapılan açıklamaya göre genel olarak sağlık çalışanları denmiş ama tüm sağlıkçılarmı yoksa doktor, hemşire, ebe vs. vs. onlaramı belli değil. Ama en kısa zamanda buda belli olacaktır.
Sanırız sağlık çalışanları denildiğine göre tüm sağlıkçıları ilgilendiren bir konudur. Umarız öyledir.
Çünkü sağlık sektöründe ençokta bizim gördüğümüz kadarıyla hemşireler çok fazla yıpranıyor. Üstelik bazı hastanelerde çokta hakaret veya darp görebiliyorlar. Aynı şekilde doktorlarda öyle ama doktorların yıpranması hemşirelerden daha az oluyor. Özelliklede acil servislerdeki çalışanlarda çok yıprananlar içinde yer alıyor. Bakalım sağlık çalışanlarına yıpranma payı hakkı ne zaman verilecek?
Sağlık çalışanlarına yıpranma payı için Başbakan'ın talimatı ile ilgili haber ve canlı açıklamasının olduğu videoyu, muhtemelen akşam haberlerinde yer verirler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık çalışanlarına yıpranma payı için talimat verdiğini açıkladığı videosu..
Bazı durumlardan dolayı sayfamızdan video kaldırılmıştır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder