5/05/2014

Allaha Tanrı Demek Doğrumu? Allah Demek Yerine Tanrı Demek Doğrumu?

  Hiç yorum yok
Allaha Tanrı Demek Doğrumu
Allah'a Tanrı Demek Günahmı? Allah ve Tanrı Aynı Anlammı?

Bazı insanlar özelliklede sosyete kesimleri Allah'a Tanrı dediklerini duydum. Allah ile Tanrı ayrı anlam taşıyorlar.
Allah tek bir yaratıcı olurken, Tanrı ise hiç anlamına gelmekte ve ayrıca putperstlerin putlara verdiği genel bir isimdir.
Kelime-i Şehadet: ( Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhü ve resûlü) olarak okunan ve Türkçe anlamı ise Şehadet ederimki Allah'tan başka ilah yoktur. Ve şehadet ederimki Hz. Muhammed O'nun Kulu ve Resulüdür.
İslâm'ın 5 şartından biri olan Kelime-i Şehadet'te Allah diye anılmaktadır. O halde neden Allah denmiyorda insanların bir kısmı Tanrı diyor? Lütfen Putların gelen adı olan tanrı kelimesini asla kullanmayın. Allah 1'dir tektir. Allah; Yüce Allah'ın bütün isimlerini içine alan isimdir. İsmi Azam'dada geçtiği söylenir.
Bazen televizyon izlerken sanatçıların bazılarınında "aman tanrım" dediklerini işittim. Nedir bu söyleyiş? acaba kibarlaşmak içinmi Allah yerine Tanrı diyorlar. Kibar olmadıkları gibi çokta itici konuşma tarzı edinmiş oluyorlar. Bu konuda her kim olursa olsun ağır eleştiririm. Babam olsa yine eleştiririm.
Arkadaşlar;  tanrı diye birşey yok, sadece Allah var unutmayın..! O yüzdende her ne olursa olsun ağzınızdan Allah adı çıksın. Eğer müslümansanız Allah dersiniz, demelisinizde...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder