2/16/2021

Yufka İle Yapılan Karaköy Böreği Tarifi

  Hiç yorum yok
Karaköy Böreği Tarifi
Karaköy Böreğinin Yufka İle Yapılan Tarifi, Kolay Karaköy Böreği Tarifi

Kimi zaman hanımlar zaman kaybı yaşamamak için çoğu kolay ve yapması pratik yemek, börek, tatlı vs. tarifleri tercih ederler. Vereceğimiz Karaköy böreğide hem yapımı kolay, hem pratik, hem lezzetli ve hemde çok ekonomik.

Yufkalı Karaköy Böreği Malzemeleri:
1 kg. yufka
1 buçuk çay bardağı su
1 çay bardağı zeytin yağ
250 gr. kıyma
1 büyük baş kuru soğan
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber
çörekotu

Yufkalı Karaköy Böreği İç Yapılışı:
1 fincan kadar zeytinyağının içine doğranan kuru soğanı koyun. Soğanlar biraz ölünce kıymayı ilave edin. Kıymayı kavurduktan sonra içine doğranmış maydanozu, tuzu ve karabiberi koyun bir iki çevirdikten sonra ocağı kapatın.

Yufkalı Karaköy Böreğinin yapılışı:
1 adet yufkayı serin içine 3-4 yemek kaşığı su ve yağ karışımından dökün ve yufkanın heryerini bu sıvı ile yağlayın. Yağlanmış yufkanın üzerine ikinci yufkayı koyun aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü yufkayıda koydup aynı şekilde su ve yağ karışımı ile yağlayın. Yufkanın alt kısmına boylu boyunca iç malzemeyi tek sıra halinde koyup, yufkayı rulo şeklinde sarın tepsiye koyun.
Diğer 3 yufkayıda aynı bu şekilde yapın. Üzerine yumurtanın sarısını sürün ve çörek otu serpin sıcak fırında böreğiniz kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder