4/29/2014

Vatandaşın Kullanmadığı Banka Hesapları Ücretleri

  Hiç yorum yok
 Banka Hesapları Ücretleri
Kullanılmayan Banka Hesapları Ücretleri

Haberlerde yayınlanan ve kullanılmayan banka hesapları hakkındaki açıklamalar birçok vatandaşı banka hesapları konusunda harekete geçirdi. Yayınlanan haber sonrasında vatandaşlar madur olmamak için çalıştıkları yerden izin alıp o banka bu banka kullanmadığı hesabı varmı yokmu araştırmasını yapıyorlar. Bankalarda kullanmadığı hesabı olan vatandaşlar, hesaplarını kapatmak için son tarihin 28 nisan olduğunu sanıyor. Oysaki kullanılmayan hesap sahibi olan vatandaşlar için, hesabını kapatmanın son günü farkı tarihler. Yani her vatandaşın hesabını kapatmak için son gün ayrı.

180 gün boyunca açılmış ve hiçbir hareket olmayan banka kredi kartı, vadesiz mevduat hesabı ve diğer bankacılık ürünlerinde müşteiye bilgi verilmeksizin ücret alınamıyor. 180 gün boyunca hesabında hiçbir hareketlilik bulunmayan hesap sahiplerini, hesaplarını kapatmak için 30 gün süre vermek durumundalar. Bankaların verdiği 30 günlük süre içinde vatandaş hesabı kapatmazsa o zaman bankalar işletim ücreti alabiliyor. Bankaların verdiği süre içinde, vatandaşın kullanmadığı yani 180 gün boyunca işlem yapmadığı hesaplarını kapatmaması durumunda işltim ücreti olarak her yıl için 50 ile 120 arasında değişen bir ücreti ödemek zorunda kalıyorlar.
Bankaya 120 TL ödememek için vatandaşın yapması gereken; Bankalardan gelen uyarı SMS ve meilleri çok dikkatli okumalılar. Hesap sahibi bankalardaki iletişim bilgilerini mutlaka güncellemeliler. Bankalarla temasa geçip hesabı olup olmadığını araştırmalılar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder