9/09/2021

TERE KÜRÜ, TERENİN FAYDALARI, TERE Kürü Nasıl Yapılır?

  Hiç yorum yok
TERE KÜRÜ
TERE Nelere Şifalı? TERE En Çok Nelere Faydalı?

En çok salatalarda kullanılan, kendine has tadı ile vazgeçilmezlerden olan mucize bir ot olan tere'nin, birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmekteydi. Ancak öyle bir şeye iyi geliyorki...
Ülkemizde tiryakilik oldukça fazla ve sigara bağımlıları ne yaparsa yapsın, sigarayı bırakmadan bu rahatsızlıklardan kurtulamıyor. İşte bu konuda terenin bir faydası ortaya çıktı.
Sigaranın verdiği zararların tamamını olmasada birçok zararlı etkisinden kurtulmak için tere kürü öneriliyor. Aşağıda Tere kürü nasıl uygulanır yazacağız ancak daha önce terenin nelere faydalı olduğunu belirtelim.
Terenin Faydaları:
Toksinleri atar, sigaranın verdiği zararları azaltır, karaciğer hastalıklarına faydalı, kanı temizler, kansızlığa iyi geliyor, cildi güzelleştiriyor, vücut direncini artırıyor, halsizliği gideriyor, vücuda güç veriyor, bol idrar söktürüyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, grip ve soğuk algınığına bağlı hastalıkların çabuk iyileşmesini sağlıyor, bronşları temizliyor, öksürüğü kesiyor, böbrekleri temizliyor, böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı oluyor, idrar yollarını temizliyor, safrayı artırıyor, mideyi çalıştırıyor, hazmı kolaylaştırıyor, iştahı açıyor, afrodizyak etki yapıyor, bağırsaklardaki solucanları düşürüyor, kan şekeri oranını düşürüyor, saçların kepeklenmesini önlüyor, saçların dökülmesini önlüyor, sinirleri dinlendiriyor ve kanser riskini azaltıyor.
Şimdi gelelim sigaranın verdiği zararlı etkilerinden kurtulmak için yapılan tere kürüne...

Sigaranın Zararlı Etkilerini Azaltmak İçin Tere Kürü Yapılışı:
5 gün boyunca, hergün 1 demet tere yiyeceksiniz. 1 demet teenin öğlene kadar yarısını, diğer yarısınıda öğleden sonra yiyeceksiniz. Tereyi herhangi bir şeye katmadan tüketmelisiniz. Yani sadece tere yenecek. 5 gün bu kürü böyle uygulayacaksınız.
Tere kürü yaptığınızda, tere idrar yollarını temizlediği için, idrar yollarınızda idrara çıktığınızda yanma olabilir. Bu durum normaldir. Tere kürünü uygulamaya başladığınızın ikinci veya üçüncü gününden itibaren balgam çıkarmaya başlanır. Bu durumda akciğerlerin ve bronşların temizlenmeye başlandığının işaretidir.
Ancak midesinden rahatsız olanlar, romatizması olanlar ve damar sertliği olanlar dikkat etmelidirler.
NOT: Tere kürü 1 ayda 5 günlük tek kür şeklinde sadece 1 kez yapılıyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder