9/10/2021

Kravatı Kim İcad Etti? Kravatı Hangi Ülke İcad Etti? Kravat Niye İcad Edildi?

  Hiç yorum yok
Kravatı Kim İcad Etti
Kravatı Hangi Ülke Neden İcad Etti? Kravatın Tarihçesi Nedir?
Boyun bağı olarakta bilinen ve genellikle erkeklerin kullandıkları bir aksesuar olup, kimi resmi kurumlardada takılması zorunlu olan giysinin parçasıdır. Kravatın diğer bilinen isimleri; boyun bağı ve medeniyet yularıdır.
Senenin birinde Kenan Işık'ın programında soru olarak kravat vardı. Sorunun cevabını bilmesine bilmiştim ama o güne kadar neden kravat üretilmiş niye icad olmuş hiç araştırma gereği duymamıştım. İlk olarak kravat niye icad olmuş onu yazalım.
Kravat çok çok eskiden aksesuar amaçlı olmayıp, asillerin yemek yedikten sonra ağızlarını silmek için süslü bir giysi parçası olarak üretilmiş. Yani kısacası eskiden beyler ağızlarını o dönemlerde peçete vs. üretilmemiş olmasından dolayı kravatın uç kısmına ağız silinirmiş.
Kravat bu amaç için üretilmesinden dolayı, modanın kalbi Fransa olduğuna göre, kravat moda diye üretilmemiş tabiki. Eğer kravat moda olarak üretilmiş olsaydı, kravatı üreten ülkede Fransa olurdu. Kravatı icad eden ülke Hırvatistan'dır.

Şimdi ülkemizde kravat denen aksesuar ama kimilerine göre sıkıcı bir giysi parçası olan kravat resmi kurumlarda takılması mecbur bir giysi.. Kravatın tarihçesini bilince baya komik bir durum..:))))

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder