2/16/2021

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Yemek Tarifi

  Hiç yorum yok
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye yapımı
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Taktir edersinizki güvaçte yapılan yemeğin lezzeti bir başka oluyor. Şimdi sizlere güveçte sucuklu kuru fasülye yapılışını vereceğiz. Bu tarif denenmiş tariftir.

Güveçte Sucuklu Kuru Fasülye Malzemeleri:
3 su bardağı kuru fasülye
2 adet orta boy domates
2 büyük boy kuru soğan
2 adet köy biberi
1 buçuk yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karışık biber taneleri
1 adet parmak sucuk
1 adet et bulyon
yeteri miktarda su (pişirmek için)

Güveçte Sucuklu Kuru Fasülye Yapılışı:
Fasülyeleri ayıklayıp 1 gün önceden ıslatın. Ertesi gün 5-10 dakika kadar haşlayın. Fasülyeler haşlanırken oluşan köpükleri süzgeç yardımıyla temizleyin. Haşlanan fasülyelerin suyunu süzün.
güvece kuru soğanı ve yağı koyun, soğanlar az birşey kavrulunca biberleri doğrayın ve birlikte kavurun.
Kabukları soyulmuş domatesleri doğrayın, sucuğu doğrayın, domatesler eriyince salça, tuz, taze çekilmiş karışık biber tanelerini ilave edin.
Daha sonra fasülyeyi ilave edin birazda bu şekilde kavurun ortalama 2-3 dakika.
bulyonuda ilave ettikten sonra fasülyelerin hizasını 3-4 parmak geçecek kadar su koyun.
Güvecin ağzına alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
Çok kısık ateşte bu şekilde 3 - 4 saat kadar pişirin.
Ocağın altı çok kısık olmalı, eğer ocak normal kısıklıkta olursa fasülyeleriniz yanabilir. O yüzden çok daha kısık ateş olması gerekir. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder