Kolay Taş Kadayıf Tatlısı Pratik Tarif ve Yapılışı Anlatım

Taş Kadayıf Kolay Tarifi Taş Kadayıf Yapılışı
Yemeğe davetinizmi var?
Yemeğin üzerine tatlı ne yapsam diyemi düşünüyorsunuz?
Hemen bir tatlı tarifi verelim.
Malzemeleri her evde bulunabilecek türden.
Sadece size tek lazım olacak şey yassı kadayıf...
Tatlı malzemeleri yönünden zorlanmayacağınız bir tatlı tarifi Taş Kadayıf.
Taş Kadayıf Tatlısı Malzemeleri:
* Yarım kilo yassı kadayıf
* yarım su bardağı sıvı yağ veya zeytin yağı
* 280 gram dövülmüş ceviz veya fındık, fıstık (isteğe bağlı)
* yarım çay bardağı hindistan cevizi
Taş Kadayıf Tatlısının Şerbet Malzemeleri:
* 3 su bardağı su
* 1 çay bardağı limon suyu
* 2 su bardağı toz şeker
Taş Kadayıf Tatlısının Yapılışı:
Yassı kadayıfların bir kenarına 1 çay kaşığı ceviz veya fındık fıstık gibi malzeme konur.
yassı kadayıfın bir kenarına konan cevizlerin üzerine bir tutam toz şeker dökülür.
Yassı kadayıfın diğer yarısını iç olan kısmın üzerine kapatılır ve parmak ucuyla hafifçe bastırılarak birbirne yapışması sağlanır.
Yarım ay şeklinde kapattığınız yani şekil verdiğiniz yassı kadayıflar, kızgın yağda kızartılır.
Kızartılan kadayıflar soğutulmuş şerbetin içine atılır ve şerbetini çeken taş kadayıf tatlısı servise hazır hale gelir.
Taş kadayıf tatlısını servis yapmadan önce üzerini arzu ettiğiniz malzeme ile süsleyin. (genellikle antep fıstığı daha çok tercih edilir)
Taş Kadayıf Tatlısının Şerbetinin Yapılışı
Suyu, toz şakeri bir tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırın (şerbetin şekerlenmemesi için).
Şeker eridikten sonra karıştırmayın. Şerbet kaynayınca içine limon suyunu dökün. Kıvama gelince ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder