9/09/2021

Çiban Nasıl Patlatılır? Çibanı En Kolay Patlatma Yöntemi

  3 yorum
çıban patlatma
Çıban Doğal Olarak Nasıl Patlatılır?

Öncelikle çibanın oluşmasındaki sebeplerden kısaca bahsedelim. Vücutta çok fazla sayıda çıkan elbette bir hastalığın belirtisi olabilir. Ancak arada bir çıkan çıbanlar vücutta fazla yağın oluşması, kandaki yağ oranının fazlalaşması, şeker hastalığı yani diyabet ve vücuttaki zararlı maddelerin yani zehrin atılış şekli olarak çıban çıkar.
Toplumumuzda çıbanları doğal patlamasını beklemeden çeşitli araç veya yöntemlerle patlatılmaktadır. Oysaki bu çok sakıncalı durumdur. Eğer iltihap çıban yüzeyine kadar gelirse zaten patlamasına ramak kalmış demektir. Bir iki gün kadar bekleyin mutlaka patlayacaktır. Ancak bazı çıbanların iltihabı henüz deri yüzeyine toplanmamıştır ve buda son derece kişiye acı vermektedir. Böyle durumlarda arpacık soğanı veya normal kuru soğanı ocakta pişirip iç kısmını çıbanın üzerine yakmayacak kadar sıcaklıktayken sarın. 1-2 gün devamlı bu işlemi tekrarlayın çünkü iltihabın deri yüzeyine toplanması lazım. Zonkladığını hissetiğiniz vakit bu şu anlama gelir, iltihap deri yüzeyine toplanıyor. Belkide 1-2 güne kalmadan, iltihap deri üzerine toplanıp patlayabilir. Bu anlattıklarımız doğal yoldan çıbanın patlatılması içindi ama şunu unutmayınız sıradan bir çıban olarakta değerlendirseniz arkasında yatan sebepler olabilir bu nedenle bir doktora gitmenizide öneririz.

3 yorum :

  1. İki gogsum arasinda henuz yuzeye cikmayan bi cibana tatli bir hamur koymk ne kadar dogru

    YanıtlaSil
  2. Tatlı yada tatsız hamura hiç gerek yok lokum yada haşlanmış sogan engüzel ve heryerde yapılabilecek bir tedavi yöntemi ben şu an bir saat önce kurtuldum çok olgunlaşmıştı ve oatlattım çok şükür atlattım ki bende bu çok sık görülen bir durum ben anlattıgım şekli uyguluyorum .

    YanıtlaSil
  3. Ciban ayagimda patladi ve delik olustu o ne anlama geliyor

    YanıtlaSil