9/11/2021

İstatistik Mezunu Resmi İş İmkanı İstatistik Mezunu Özel Sektör İş Alanı

  Hiç yorum yok
İstatistik Mezunu işe kolay girermi
İstatistik Meslek Bilgisi İstatistik Mezunu Nerelerde Çalışır?

İstatistik bölümü puan türü MF-1 dir.

İstatistik Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Matematiksel kavramlarla düşünebilme ve problem çözebilme, soyut düşünebilme yeteneğine sahip, derinliğine araştırmaya hevesli, dikkatli, sabırlı, ayrıntılarla uğraşmaktan sıkılmayan kişiler olmaları gerekmektedir.

İstatistik Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Olasılık, matematik istatistik, örnekleme yöntemleri, rekresyon analizi, istatistik kalite kontrolü, istatiksel yazılımlar, kategorik veri analizine giriş, anket düzenleme, parametrik olmayan istatistik ve demografi gibi dersler görülmektedir.

İstatistik Mezunlarının Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
İstatistik bölümü mezunları; Türkiye İstatistik Kurumu, Devlet Planlama Teşkilatı, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü, Türkiye Kömür İşletmeleri, bankalar, Emniyet Teşkilatı gibi kuruluşlarda çalışma alanlarına sahiptirler. Üniversitelerin istatistik bölümlerinde öğretim elemanı olarak, ayrıca piyasa ve kamuoyu araştırma şirketlerindede çalışabilirler. İstatistikiye ihtiyaç duyulan alanlar; biyoloji, işletmecilik, demografi, ekonomi, mühendislik, sağlık, sigortacılık, pazarlama tüketim araştırması, tıp, yöneylem araştırması, psikoloji, sosyal bilimler ve kalite kontrol.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder