9/11/2021

İnşaat Mühendisliği Mezunu Resmi İş İmkanı İnşaat Mühendisliği Mezunu Özel Sektör İş Alanı

  Hiç yorum yok
İnşaat Mühendisliği Mezunu kolay iş bulurmu
İnşaat Mühendisliği Meslek Bilgisi İnşaat Mühendisliği Mezunu Nerelerde Çalışır?

İnşaat Mühendisliği bölümü puan türü MF-4 tür.

İnşaat Mühendisliği Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Sayısal akıl yürütme gücüne sahip, şekiller arasındaki ilişkileri görebilen, fen bilimlerinde başarılı özellikle matematik ve fizik alanlarına ilgili ve sorumluk sahibi olan, dikkatli, yöneticilik özelliklerine sahip kişiler olmaları gerekmektedir.

İnşaat Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Mühendislik mekaniği, mühendislik ekonomisi, malzeme bilimi, matematik, inşaat mühendisliği bilgisi uygulaması, topografya, mukavemet, yapı malzemeleri, mühendis matematiği, temel mühendisliği, su kaynakları mühendisliği, betonarme, yapım mühendisliği ve işletmesi, çelik yapılar ve yapı tasarımı gibi dersler görülmektedir.

İnşaat Mühendisliği Mezunlarının Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
İnşaat mühendisleri; kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler kendi işyerlerinide açabilirler.
İnşaat sektörü devamlı gelişim ve ilerleme içinde olduğundan gelişen teknolojinin takip edilmesi gerekir. Ayrıca uzmanlaşma KÖPRÜ, OTOYOL, BARAJ, BİNA inşaatı ve bilgisayar kullanımı artmaktadır. Deprem ve diğer doğal afetler göz önünde bulundurularak yapılaşmaya gidilmesi inşaat mühendislerinin gelecekteki çalışmalarını etkileyebilecektir. Ülkemizde inşaat sektörüne yapılan yatırımların artması ve yurt dışındada inşaat işleri alınması sebebiyle bu sektör uzman mühendislere ihtiyaç duymaktadır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder