10/06/2021

Evlilikten Neden Korkulur? Evlilikte İlk Gece Korkusu

  Hiç yorum yok
Evlilikte İlk Gece
İlk Gece Korkusu Neden Olur?

Yeni evlenecek genç kıza; gerek evli olan yakın arkadaş çevresi şakasına olsun, gerekse eğitimsiz olan anne veya yakın akrabanın olsun yanlış yönlendirmesi ve yanlış bilgi vermesi sonucu evlenecek dünya evine girecek olan genç kızda zifaf korkusu oluşuyor.

Evlilik deneyimini ilk kez yaşayacak olan genç kıza; özelliklede evli olan yakın arkadaş çevresinden bazı kişiler şaka olsun veya biraz eğlence olsun amacı ile fazlasıyla abartılı anlatımlarda bulunuyor. Oysaki herkesin yaşayacağı deneyim farklıdır. Her genç kızın canı çok acıyacak, yada zifaf sonrası hastanelik olacak, yada bunların hiçbiri olmayacak diye birşey yok. Zifaf gecesi önemli olan genç kızın ve genç erkeğin bilinçli davranmasıdır.

Genç damat; zifaf gecesi eşini kesinlikle işin illede aynı gece bitmesi için zorlamaması gerekir. Eğer evlendikleri gece zifaf olayının bitmesi için karşılıklı karar verilmişsede bu aynı gece içinde sadece 1 kere olmalıdır.

Genç kız ise; evliliğinin ilk gecesi yani zifaf gecesi kendisini sıkmaması ve rahat olması gerekir. Ayrıca can aciyacak diye boşuna bir gerginlik yapmaması gerekir. Her bayanın kızlık zarı farklıdır. Kızlık zarı çok esnekte olabilir. Bu durumda zifaf gecesinin nasıl geçtiğini bile anlayamıyacak kadar kolay olur. Bu nedenle özellikle genç kızlar kesinlikle yanlış bilgilerle gerilmemeleri, kendilerine stres yapmamaları, kendilerini sıkmamaları ve zifaf gecesinden asla korkmamaları gerektiğini bir kere hatırlatmak isteriz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder