10/22/2013

Üniversite Tercih Kılavuzu 154 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar Anlamı

  Hiç yorum yok
Üniversite Tercih Kılavuzu Özel Koşul 154 ne demek
Üniversite Koşul ve Açıklama 154

Üniversite sınavına giren bir öğrenci yayınlanan tercih kıavuzunda yer alan özel açıklama bölümünde yazılmış olan rakamların neyi ifade ettiğine dikkat ederek tercih kılavuzunu doldurmaları gerekir. Bu şartlar koşullar tercih edilen üniversitenin öğrencide aradığı veya uyguladığı kriterlerdir.

Aşağıda ÖSYM üniversite kontenjan ve tercih kılavuzunda yer alan koşul ve açıklamlardaki rakamların (sayıların) anlamı yer almaktadır.

Yükseköğretim Programı Tercih Kılavuzu Özel Şartlar Koşullar ve Açıklama 154
Bu programa başvurabilmek için; 1- T.C. vatandaşı olmak, 2- Bir mesleğe yönelik olmayan ve ÖSYS kılavuzunda yer alan okul türlerinden a. 11033 Anadolu Lisesi (Yabancı dille öğretim yapan resmi liseler) b. 11058 Fen lisesi c. 11017 Lise ( Resmi ve gündüz) 11106 Lise, Özel Lise (Yabancı dil ağırlıklı program uygulayan liseler) d. 11066 Özel Fen Lisesi e. 11025 Özel Lise f. 11041 Yabancı Dilde Öğrenim Yapan Özel Liseler g. 30028 Lise Programı ğ. 30077 Lise Programı (Yabancı dil ağırlıklı) 3.Son sınıfta beklemeli öğrenci olmamak ve 2013 yılında mezun olmak, 4. Mezun olduğu yılın Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'na girmiş ve kazanmış olmak, 5. LYS sınav sistemine göre MF-3'den tercih yapmak, 6. Evli veya dul olmamak veya herhangi biriyle nikâhsız yaşamamak, 7. Orta öğretim kurumlarından hangi şekilde olursa olsun çıkarılmamış olmak, 8. Mecburi hizmetle yükümlü bulunmamak, 9. Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) giriş tarihinde 21 yaşından gün almamış olmak, (her ne sebeple olursa olsun yaş düzeltmesi yaptırmış olanların yaşlarının hesabı düzeltmeden önceki doğum tarihine göre yapılır), 1993 veya daha küçük doğumlu olmak, 10. Vücut yapısı düzgün olmak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çeken, çirkinlik yapan yara, yanık, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak; dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk olmamak; renk körü olmamak; sara, gece işemesi, uykuda gezme, bayılma, histeri, marazi, çarpıntı ve benzeri hastalıklardan herhangi birine yakalanmamış olmak, herhangi bir hastalığa bağlı olmamak şartıyla boy ölçüsünün santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak; aday öğrencilerde boy alt sınırları; 16 ve 16,5 yaş için 148,5 cm., 17 yaş için 149 cm, 17,5 yaş için 151,5 cm., 18 yaş için 152 cm., 19 yaş için 153 cm. ve 20 yaş için 154 cm.dir. a. Düzeltme ile her iki gözde görmeler ayrı ayrı tam olmak şartıyla, (3) diyoptriye kadar miyopi ve hipermetropi (3 dahil), yüksek çapı (3) diyoptriyi geçmeyen astigmatizma bu programa girmeye engel değildir.
b. Adayların Genelkurmay Başkanlığının belirlediği askeri hastaneden “GATA'da Öğrenci Olur” kaydını içeren bir sağlık raporu alması, yapılacak Beden Yeterliliği Testinde ve Mülakatta başarılı olması koşulu aranacaktır. 11. Bu programa girmeye hak kazananların yaptırılacak soruşturmada tutum ve davranışları ile yasa dışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü, ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak, taksirli suçlar hariç herhangi bir suçtan dolayı mahkûm olmamak veya başvuru tarihinde hakkında soruşturma, kamu davası ya da şahsi bir ceza davası açılmamış olmak, yaptırılacak güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması; 12. Bu programa alınacak 135 öğrencinin 3'ü yukarıda anılan okulların okul birincisi kontenjanına girenler arasından puan ve tercih sırasına göre seçilecektir. 13. Bu programı tercih edecek öğrenciler Nüfus Müdürlüğünden alacakları 1 (bir) suret vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğini (kendisi, annesi, babası ve kardeşlerini kapsayacak şekilde) programı kazandığı ilan edildikten sonra hemen “GATA Hemşirelik Yüksekokulu Müdürlüğü Hrk. Eğt. Ks. A.liğine 06010 ETLİK/ANKARA” adresine şahsen veya PTT kanalıyla göndereceklerdir. (Not: Nüfus Kayıt Örneğiyle beraber adaya ait 2 adet vesikalık fotoğraf gönderilir. Fotoğraflar kayıt kabul belgeleriyle getirilecek olan fotoğraflarla aynı olmalıdır, irtibat tel:0.312.304 39 09-39 27) GATA Hemşirelik Yüksekokulu'na girmeye hak kazanan adaylar, “Sivil Statüde Hemşire” olarak yetiştirilecektir. Bu programa yerleştirilen öğrencilerden giriş koşullarına uymayan öğrencilerin GATA Hemşirelik Yüksekokulu'na kayıtları yapılamaz. Sağlık Muayenesi, Beden Yeterliliği veya Mülakat sınavını kazanamadığı, giriş koşullarına uymadığı için veya başka bir sebeple GATA Hemşirelik Yüksekokulu'na kaydı yapılamayan öğrenciler, bir sonraki tercihlerine yerleşip yerleşmeyeceklerine ilişkin durumlarını ÖSYM Başkanlığından öğrenebileceklerdir. NOT 1: * Bu programa Ek Kontenjanla kayıt yapılmaz. NOT 2: ÖSYS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte HYO'ya yerleştirilen tüm adaylara hazırlaması gereken evrakları içeren dosya adreslerine posta ile gönderilecektir. Ancak evrakların gelmesini beklemek istemeyen adaylar internetten www.gata.edu.tr. sayfasına girip Hemşirelik Yüksek Okulu Öğrenci Kayıt kabul bölümündeki gerekli evrak buradan indirerek hazırlayıp yukarıda belirtilen tarihler arasında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Kayıt- Kabul Komisyonuna başvurarak işlemlerini başlatacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder