10/05/2021

Dizüstü Bilgisayar Toshiba T210 T230 Kurtarma Ortamı Oluşturma Nasıl Yapılır

  Hiç yorum yok
T210 T230 Kurtarma Ortamı Oluşturma
Toshiba T210 T230 Kurtarma Ortamı Nasıl Yapılır

Aşağıda biz Toshiba T210 ve T230 modellerinin kurtarma ortamının oluşturulmasını anlatacağız. Umarız faydalı olabiliriz.

Kurtarma ortamı oluşturma işlemi sırasında AC adaptörünü kesinlikle bağlayın.
RECOVERY DİSC CREATÖR (kurtarma ortamı oluşturucusu) yazılımı dışındaki tüm programları kapatın.
İşlemci kaynaklarını tüketen ekran koruyucusu gibi yazılımları devreden çıkartın.
Bilgisayarı tam güç ile çalıştırın.
Güç tasarrufu özelliklerini kullanmayın.
Virüs denetimi yazılımı çalışırken ortama veri yazmayın. Bu yazılımın yürüttüğü işlemi tamamlamasını bekleyin, daha sonra dosyaları arka planda otomatik olarak denetleyen tüm yazılımlar dahil olmak üzere virüs denetleme programlarını devreden çıkartın.
Sabit disk erişimi hızını artıran programlar dahil olmak üzere sabit disk yardımcı programlarını devreden çıkartın. Bu programlar sistemin işleyişini dengesizleştirir ve verilere zararlar verebilir.
Ortama veri yazma veya yeniden yazma işlemi sırasında kapatma-oturumu kapatma ve uyku-bekleme işlemleri yapmayın.
Bilgisayarınızı sarsıntılı zeminlerden uzak tutun ve düz bir satıh üzerinde kullanın.
DVD ortamını harici optik disk sürücüsü (ODD) bağladığınızda kullanabilirsiniz. Bilgisayarın kurtarma ikiz görüntüsü sabit disk sürücüsünde saklanmaktadır. Bunu aşağıdaki adımları kullanarak yada DVD ye veya USB Flash belleğe kopyalayabilirsiniz.

1- Boş DVD veya USB Flash belleğini seçin.
2- Bu uygulama kurtarma kopyasını DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW, DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW ve USB Flash belleği dahil olmak üzere bir dizi farklı ortama kopyalayabilmenize olanak sağlar.
Yukarıdaki anılan bazı ortamların bilgisayarınıza bağlı harici optik disk sürücüsüyle uyumlu olmayabileceğini unutmayın. Dolayısıyla işleme devam etmeden önce optik disk sürücüsünün seçtiğiniz boş ortamı desteklediğini onaylayın. USB Flash belleği formatlandırılır ve işleme devam edilirse, USB Flash belleğindeki bütün veriler kaybolur.
2- Bilgisayarınızı açın ve Windows7 işletim sisteminin sabit disk sürücüsünden normalde olduğu gibi yüklenmesine izin verin.
3- Harici optik disk sürücüsüne ilk boş diski yerleştirin veya boşta olan bir USB bağlantı noktasına USB Flash belleğini takın.
4- Windows7 masaüstünde RECOVERY DİSC CREATÖR simgesini çift tıklatın veya uygulamayı BAŞLAT menüsünden seçin.
5- RECOVERY DİSC CREATÖR başlatıldıktan sonra ortam türünü ve kopyalamak istediğiniz seçin ve OLUŞTUR butonunu tıklayın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder