9/10/2013

B Harfi İle Başlayan En Güzel Arapça Kız Çocuğu İsimleri

  Hiç yorum yok
B Harfi İle Kız İsimleri
B Harfiyle Başlayan Anlamı Güzel Kız Çocuğu İsimleri ve Manaları

Sayfamızda en güzel manaya sahip olan kız çocuğu isimlerini aşağıda sıralıyoruz. Bir çocuğa isim koyarken o çocuğun karakterinide düşünerek anne ve babaların dikkatli davranarak ve büyük özen göstererek isim seçmeleri gerekmektedir. Biz anlamları güzel olan arapça kökenli kız isimlerini yazıyoruz, ancak kulağa hoş gelen isim kişiden kişiye farklılık göstereceği için herkesin zevki farklı olabileceği için biz isimleri anlamlarına yani manalarına özen gösrerek seçtik.

B Harfiyle Başlayan Kız Çocuğu İsim ve Manaları:
BARİA isminin anlamı: Güzel, tam, mükemmel, üstün manasına gelir.
BEDİA isminin anlamı: Güzellik, üstün değerli olan, beğenilen, değeri bilinen yeni şey, estetik değeri yüksek sanat eseri manasına gelir.
BEDİRNİSA isminin anlamı: Ay gibi güzel kadın manasını taşır.
BEHİCE isminin anlamı: Şen, güzel, güler yüzlü, şirin manasını taşır.
BEHNANE isminin anlamı: Behnane isminin 2 anlamı vardır. 1.anlamı; iyi huylu kadın. 2.anlamı; güler yüzlü kadın manasına gelir.
BERİA isminin anlamı: Olgunluk ve güzelliğiyle akranlarından üstün sevgili, kadın manasını taşımaktadır.
BETÜLAY isminin anlamı: Namuslu, iffetli, ay gibi güzel kadın manasındadır.
BEYZA isminin anlamı: Beyza isminin 2 manası vardır. Bunlardan 1.anlamı; Daha ak, çok beyaz. 2.anlamı; günahtan kaçınmış, günahla kirlenmemiş manasına gelir.
BUĞLEM isminin anlamı: Buğlem isminin manası kesinleşmemiş olduğu halde Cenneti Müjdeleyen Melek manasına gelmekte. Ancak yinede dip not olarak bu ismin manası kesinlik kazanmadığını hatırlatmak isteriz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder