9/09/2013

A Harfi İle Başlayan En Güzel Arapça Kız İsimleri

  Hiç yorum yok


 A Harfi İle Kız İsimleri
A Harfiyle Başlayan Anlamı Güzel Kız Çocuğu İsimleri ve Manaları

Türkiye'de kız bebeklerine konan isimlerin bazıları Arapça kökenli, bazıları Moğol kökenli, bazıları İbranice kökenli, Bazıları Farsça kökenli, bazıları Türkçe'dir. Bazı isimlerde iki kökenli olsada kız çocuğuna konan isimlerdir.
Biz bu sayfamızda Arapça kökenli olan anlamlarına özen göstererek A harfi ile başlayan kız çocuğuna isim araştırdık ve yayınlıyoruz. İsim kişinin bir ömür taşıyacağı oldukça önemli bir olaydır. Bu nedenle Aileler çocuklarına koyacakları isimleri özenle seçmeledirler. İsimlerin manası ne anlama geldiği son derece önemlidir. Çocuk bu ismi sadece taşımakla kalmayacak, karakteride o yönde gelişecektir. Bebek bekleyen anne ve baba adayları gerek kız çocuğuna olsun ve gerekse erkek çocuğuna olsun isim koyarken son derece titiz davranmalıdır. Bizde isim konusunda yardımcı olmak için anlamına özen göstererek seçmece isimleri aşağıda sıralıyoruz.

Kız Çocuğuna En Güzel Manada İsimler:
ADİLE isminin anlamı: Adalete uygun iş yapan kişi
ADNİYE isminin anlamı: Cenetlik kişi
AFİFE isminin anlamı: iffetli, temiz, namuslu kadın
AĞNİYA isminin anlamı: gözü ve gönlü tok, manevi zenginliğe sahip kişi yada kişiler
AHİLLA isminin manası: sadık, halis ve candan dost
AHSEN isminin manası: çok güzel, en güzel
AKİFE isminin anlamı: Çok ibadet eden kişi
AKMER isminin anlamı: Ay gibi yüz aydınlık
ABŞAR isminin anlamı: Şelale
ACER isminin anlamı: Hz. İsmail'in Annesinin Adıdır.
AHLA isminin anlamı: Çok tatlı ve pek şirin
AHRA isminin anlamı: Daha layık münasip ve uygun
AİŞE (AYŞE) isminin anlamı: Peygamber efendimizin hanımlarından birinin ismidir. Aişe isminin anlamı Rahat yaşam süren bolluk içinde yaşayan manasına gelir.
AKİFE isminin anlamı: İki anlamı olan bu ismin 1. anlamı; Bir şey üzerinde azimle duran sebatlı kararlı 2. anlamı; İbadet eden hanım ibadet eden ibadetle uğraşan kadın manasına gelir.
AMİNE isminin anlamı: Amine isminin 3 anlamı vardır bulardan 1. anlamı; inanılır güvenilir. 2. anlamı; Sakıncasız ve tehlikesiz. 3. anlamı; yüreğinde korku olmayan korkusuz manalarını taşımaktadır.
ANDELİP isminin anlamı: Bülbül manasına gelmektedir
ARZİYE isminin anlamı: Toprakla ilgili ve topraktan yetişen manasına gelir.
ASİME isminin anlamı: Asime ismi aynı zamanda Asıma olarakta konulabilir. Asima isminin 2 anlamı vardır. 1. anlamı; günahtan haramdan çekinen. 2. anlamı; namuslu ve iffetli manasına gelir.
ATİKE isminin anlamı: Atike isminin 5 anlamı vardır. Bunlardan 1. anlamı; Eski, 2. anlamı; özgür. 3.anlamı; soylu. 4.anlamı; güzel genç kız dır. 5.anlamı ise Kureyş kabilesinden Zeyd B. Amr'ın kızıdır. Hicretten önce islam dinini kabul etmiştirve Medineye hicret edenler içindedir. Hz. Ebu Bekir'in oğlu Abdullah ile evlenmiş ve Abdullah Taif'te şehid edilince Hz. Ömer ile evlenmiş. Hz. Ömer şehid olunca, Zübeyr B. El-Avvam ile evlenmiş ve oda şehid olunca bu kez Hz. Hüseyin ile evlenmiş. Hz. Hüseyinde şehid edilince, Atike Şehid Zevcesi olarak anılmıştır.
AYCAN isminin anlamı: Aycan isminin 2 anlamı vardır bunlardan 1.anlamı; İç aydınlık, 2.anlamı; Ey sevgili manasına gelir.
AZZE isminin anlamı: Şerefli saygıdeğer manasına gelir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder