9/09/2021

Deve Dikeni ve Deve Dikeninin Faydaları

  Hiç yorum yok
Deve Dikeni neye yarar
Deve Dikeni En Çok Neye Faydalı Neye İyi Gelir? Deve Dikeninin Bilinen ve Bilinmeyen Faydaları Neler?
Latince adı "silybum marianum"
Almanca adı "mariendistel"
Türkiye'de bilinen diğer isimleri "devedikeni, akkız, deve kengeri, kengel, Meryemana dikeni, sütlü kengel, uslu kenger, şevkül Meryem" dir.

Deve Dikeni Hangi Hastalıklara Faydalıdır?
Kuvvetli bir antioksidan olan, karaciğeri koruyan, karaciğer yağlanmasına iyi gelen, siroza, karaciğer hastalıklarına, sarılığa, karaciğer ile ilgili tüm sağlık sorunlarına, karaciğeri zararlı ve zehirli maddelerden temizleyen, balgam çıkarttıran, kanı artıran, göğsü yumuşatan, kadınların geciken adetlerini söken şifalı ve faydalı bitkidir.

Deve Dikeni Kullanım şekli ve Dozu:
*1 tatlı kaşığı dolusu deve dikeni tohumu havanda hafifçe ezilip, orta boydaki 1 su bardağı dolusu kaynar derecedeki su ile haşlanır. 10-15 dakika demlendirilip ve süzülür. Taze demlenmiş çay sıcakken yudumlanarak; sabahları aç karına, öğlen yemeğinden yarım saat önce, yatmadan yarım saat önce birer bardak içilir. Deve dikeni tohumu nane ile karıştırılarak da demlenebilir bu şekilde yapılırsa hem yeni tat oluşur, hemde iyileştirici etkisi artar.

Deve Dikeninin Yan Etkileri:
Deve dikeni kullanılmaya başlandığı günlerde çok az kişide ishal yaptığı belirlenmiştir. Ancak bu durum geçici olduğu görülmüştür. Hamile ve emzikli hanımlar içinde güvenli olduğu gözlenmiştir. Herhangi bir ilaç ile etkileşimi bulunmamaktadır. Yinede tedbir açısından bitkilere karşı allerjisi olan kişiler dikkat etmelidirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder