9/09/2021

Çörek Otu ve Çörek Otunun Faydaları

  Hiç yorum yok
Çörek Otu neye yarar
Çörek Otu En Çok Neye Faydalı Neye İyi Gelir? Çörek Otunun Bilinen ve Bilinmeyen Faydaları Neler?
Latince adı "nigella sativa"
Almanca adı "schwarzkümmel" olarak adlandırılan bitki Türkiye'de "çörekotu, cöcce, cöccem, cüccüm, cüccam, cütcan, çöreotu, karaca occanı, karaca otu, kara çörek, otçam" olarak farklı isimlerle bilinir.

Çörek Otu Hangi Hastalıklara Faydalıdır?
Ölümden başka her derde deva olarak hadislerde yer alan çörekotu; idrar artırmada, anne sütünü artırmada, iştah açmada, adet düzenlemede, çörekotu yağı saç kıranda, siğillerde, benlerde faydalıdır. Ateşle seyretmeyen bütün hastalıklara fayda görülür. Mideyi rahatlatmada, mikropları öldürmede, virüsleri yok etmede, mantar tedavisinde, kan şekeri düşürmede, şişkinliği gidermede, yaraların iyileşmesinde, hücre yenilenmesinde, idrar söktürmede, safrada, damar hastalıklarında, allerjilerde, hormon sistemi iyileşmesinde, ruh sağlığında, hemoroitte faydası görülmektedir.

Çörek Otu Kullanım şekli ve Dozu:
Çörekotu Yağı Kullanımı: Günde 3 defa 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilirse Anne sütünü çoğaltır. Yemeklere tat verir. Sabahları 1-2 damla buruna damlatılırsa Sinüzit için faydalı olur. Hemoroiti olanlar dıştan sürerek yani haricen kullanmalıdırlar

Çörek otu kullanımı: Çörek otu dövülüp balla yoğrulur, daha sonra sıcak su ile beraber içilirse böbrek ve mesane taşlarını eritir. Aynı şekilde içilmeye devam edildiğinde idrarı söktürür, adet kanamalarını çoğaltır, anne sütünü artırır. Çörek otu dövülüp bir beze bağlayarak sürekli koklandığında nezleye faydalı olur. Suyla beraber bir miktar içilirse astım ve nefes darlığına faydalı olur. Sirke ile haşlanan çörekotu gargara yapıldığında diş ağrısına iyi gelir. Çörekotu kavrulup taze olarak dövülür sonra zeytinyağında bekletilip bu karışımdan buruna 3 veya 4 damla damlatılırsa sürekli hapşırtan nezleye, gribe fayda sağlar. Çörekotu ve sirke birlikte dövülüp elde edilen mayi cilde uygulandığında, ciltteki siyah noktaları yok eder. Aynı mayi başa uygulandığında kepeğe faydalı olur. Kuduz köpek ısıran kimseye sudan korkmaya başlamadan önce taze olarak dövülen çörekotundan her gün 2 dirhem soğuk suyla birlikte verirlirse şifaya kavuşur. Çörekotu tüm vücuda sürüldüğünde zehirli hayvanları vücuttan uzaklaştırır. Haftada bir kere 1 tatlı kaşığı kabuklarından çıkartılmış çörekotu yemek sağlık yönünden çok faydalıdır.

Çörek Otunun Yan Etkileri:
Bazı uzmanlar hastalık olmadan yada aşırı çörekotu tüketmenin zararlı olabileceğini idda etmekte olduğu nedeniyle, bu bitki uzman gözetiminde kullanılmasının emin bir yol olduğu söylenmektedir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder