9/09/2021

Aynı Safa Otu ve Aynı Safa Otunun Faydaları

  Hiç yorum yok
Aynı Safa Otu neye yarar
Aynı Safa Otunun Bilinen ve Bilinmeyen Faydaları Neler? Aynı Safa Otu En Çok Neye Faydalı Neye İyi Gelir?

Latince adı "calandula officinalis" olan bitkinin Türkiye'deki bilinen diğer isimleri "nergis, nerkiz, tıbbi öküzgözü, şamdan çiçeği, aynı safa otu, portakal nergisi" dir.

Aynı Safa Otu Hangi Hastalıklara Faydalıdır?
iltihapları çözer, antibakteriyeldir, yaraları iyileştirir, mantar hastalıklarını iyileştirir, safra salgısını artırır, kramplarda, lenf sistemini temizlemede, adet kanamasını artırmada, vücudu kuvvetlendirmede, iştahı açmada, sindirimi kolaylaştırmada, tansiyonu düşürmede, yaralarda, eziklerde, yanıklarda, haşlanmalarda, güneş yanıklarında, kanser türü çıbanlarda faydalıdır.

Aynı Safa Otu Kullanım şekli ve Dozu:
Aynı safa otunun çiçekleri ve yerüstü kısımları yazın başlangıcından sonbaharın başladığı zamana kadar toplanıp gölge bir yerde büyük bir özenle kurutulur.Tamamen kuruyan otun yaprakları ince ince doğranarak çiçeğin yapraklarıyla karıştırılır. Lüzumu hissedildiği zamanlarda 1 veya 2 tatlı kaşığı alınıp 1 bardak kaynar deceredeki suda 10 veya 15 dakika demlendirilir. Bu karışımdan günde 3 kere birer bardak içilir.
Aynı safa otunun yada diğer isimleri ile, nergiz, nerkiz, şamdan çiçeğinin taze sıkılan öz suyu ise deri kanserinde oldukça etkilidir. Bu bitkinin yağıda yapılabilir, bunun için 1 litre zeytinyağına 20 yada daha fazla çiçeğinden konularak güneşte 3 hafta bekletilir. Bu süre içinde her gün çalkalanır. Elde edilen aynı safa yağı içten veya dıştan her türlü rahatsızlıklara masaj şeklinde tatbik edilir. Yaralara berelere, kansere, egzamalara ve bütün cilt hastalıklarına tesirlidir.

Aynı Safa Otunun Yan Etkileri:
Aynı safa otunun bilinen herhangi bir yan etkisine rastlanmamıştır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder