9/09/2021

Ağaç Kavunu ve Ağaç Kavununun Faydaları

  Hiç yorum yok
Ağaç Kavunu neye yarar

Ağaç Kavununun Bilinen ve Bilinmeyen Faydaları Neler? Ağaç Kavunu En Çok Neye Faydalı?

Latince adı "Citrus medica"Almanca adı "Zitrone" olan ağaç kavununun Türkiye'deki bilinen diğer adları " Acem elması, Yahudi limonu, ağaç kavunu" dur.

Ağaç Kavunu Hangi Hastalıklara Faydalıdır?
Kabuğu giyeceklere serpilirse güve oluşumuna engel olur. Ağaç kavununun kokusu havanın bozulmasını önler. Ağaç Kavunu ağızda tutulduğu zaman ağız kokusunu güzelleştirir. Baharat olarak yemeklere ekilirse sindirime yardımcı olur. Ağaç Kavununun etli kısmı midenin ısısını düşürür, acı safrası olanlara faydalıdır. Ağaç Kavununun asitli kısmı kabızlık yapar, safrayı etkisiz hale getirir, vücut ısısını yükselten kalp çarpıntısını dindirir. Ağaç Kavununun içilmesi ve sürme olarak çekilmesi sarılığa faydalıdır.
Ağaç Kavununun asitli kısmının şırası, kadınların şehvetini dindirir, merhem olarak kullanılırsa yüzdeki çillere fayda verir ve uyuzu giderir. Ciğerin ısısını düşürüp, mideyi güçlendirir. Acı safranın keskinliğini engeller, bundan doğan sıkıntıları yok eder ve susuzluğu dindirir. Ağaç Kavununun çekirdeğinin; çözücü ve kurutucu gücü vardır. Ağaç Kavunu bütün zehirleri etkisiz hale getirir, zehirli hayvanların sokmalarında panzehir etkisi gösterir. Ağaç Kavununun yaprakları nefesi rahatlatır. Ağaç Kavununun çekirdeklerinin külü diş diplerine ve ödemlere sürüldüğünde fayda sağlar.

Ağaç Kavunu Kullanım şekli ve Dozu:
5 gram kuru meyve kabuğu dövülüp, 1 bardak suyla içildiğinde mide sancısını geçirir. Aynı karışım, soğuktan ağrıyan dişlerin üzerine konduğunda ağrıyı keser.
Ağaç Kavununun yaprağı ezilerek suyu bal ile karıştırılıp, günde 3 kez birer çorba kaşığı yenirse, mesane iltihabına iyi gelir.
Ağaç Kavununun çekirdekleri ezilip aç karına su ile içildiğinde bağırsaktaki kurtları düşürür.
Ağaç Kavununun kabuklarının küllerinden merhem yapılıp sürülürse varisi yok eder. Cüzzam yaralarına faydalıdır.

Ağaç Kavununun Yan Etkileri:
Dahilen kullanılan günlük yaprak miktarı 40 gramı geçmemelidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder