Tibet Yoga Hareketleri Neler, Tibet Yoga Hareketlerinin Anlatımı

Tibet Yogası Nasıl Yapılır? Tibet Yogası Hareketleri Neler?
5 faydalı hareket ile yapılan Tibet Yogasının ilk hareketinden itibaren, toplam 5 hareketleri nasıl ve ne şekilde yapacağınızı ayrıca tibet yogasının hangi hereketi, hangi rahatsızlığa iyi geldiğini yani faydalarınıda teker teker aşağıda anlatacağız.
Tibet yogası birinci hareket: Kollar omuz hizasında yere yatay olarak açıp dik durulur. Baş hafif dönecek kadar saat yönünde kollar açık dönülür. Bu dönüşlerin sayısı yavaş yavaş 1 den 21 e kadar yükseltilir.
Tibet yogası birinci hareket nefes talimi: Dönüşler yapılırken karından derin nefes alıp verilir.
Tibet yogası birinci hareketinin Faydaları: Dolaşımı geliştirdiği için varisli damarlar, osteoporoz ve baş ağrılarına faydası var. Bu hareketi her gün yapmak ise vücudu gençleştirir.
Tibet yogası ikinci hareket: Sırt üstü yere yatılır. Kollar ve avuç içi yere bakar halde, parmak araları açık olmayacak şekilde kapalı, iki yana uzatılır.Çene göğüse gömülecek şekilde baş yerden kaldırılır. tibet yogasının bu ikinci hareketini yaparken bacaklar, dizler kırılmadan dümdüz yukarı kaldırılır. Yapabilirseniz eğer bacaklar, dizler kırılmadan dümdüz yukarı kaldırıp kırmadan düz şekilde başa doğru çekilir. Bu kısıma kadar geldikten sonra ağır ağır dizler yine hiç kırılmadan bacaklar ve baş yere doğru indirilir. Bütün kaslar gevşedikten sonra aynı hareket tekrarlanır.
Tibet yogası ikinci hareket nefes talimi: Baş ve bacaklar kaldırılırken nefes alınır, indirilirken ise nefes verilir.
Tibet yogası ikinci hareketinin faydaları: Tiroit bezi, böbrek üstü bezleri, böbrekler, sindirim sistemi organları, prostat, rahim, cinsel organlar üzerinde onarım yapmaktadır. Düzensiz adet kanamaları, orteoporoz, arterit, menopoz durumları, sindirim sistemi, bağırsaklardaki şikayetler, sırt ağrıları, bacaklarda oluşan sertlikler ve boyunda gelişen sertliklere faydalıdır.
Tibet yogası üçüncü hareket: Vücut dik duracak şekilde dizler üzerine oturulur. Eller bacakların baldır kası üzerine yerleştirlir. Çene göğüse değecek kadar baş ve boyun öne doğru sarkıtılır. Bel kemiği olabildiğince geriye doğru yaylanacak şekilde baş ve boyun geriye doğru sarkıtılır. Bu hareket boyunca ayaklar yere dik ve ayak parmaklar ise kıvrık olmalıdır. Geriye doğru yaylanıldığında eller baldırlardan güç almalıdır. Olabildiğince geriye doğru yaylanıdıktan sonra vücut doğrultulur ve bu hareket tekrarlanır.
Tibet yogası üçüncü hareket nefes talimi: Omurga yaylandırılırken karından derin nefes alınır, doğrulurken nefes verilir.
Tibet yogası üçüncü hareketinin faydaları: tiroit ve böbreküstü bezleri, böbrek, sindirim sisteminin organları, prostat, rahim, cinsel organları gençleştirir. Kadınların düzensiz ve tembel adet kanamalarına, menopoza faydalıdır.
Tibet yogası dördüncü hareket: Bacaklar düzdüz öne doğru ayaklar arasında biraz mesafe kalacak şekilde uzatılarak yere oturulur. Gövde dik tutulur, eller ve avuç içi yere bakacak şekilde kalçanın her iki yanına konur. Yine çene göğüse değecek şekilde baş öne doğru sarkıtılır. Daha sonra baş olabildiğince geriye doğru sarkıtılır ve bu bölümü yaparken kollardan kuvvet alınırak kalça havaya kaldırılır. Gövde havada, kollar dik olarak dizler 90 derece kırılmış durulurken vücuttaki bütün kaslar kasılır. Ve bacaklar öne doğru ayaklar arasında mesafe kalacak şekildeki konuma dönerken vücuttaki kasılan kasları gevşetin. Biraz dinlendikten sonra aynı hareket tekrarlanır.
Tibet yogası dördüncü hareket nefes talimi: Gövde kaldırılırken derin nefes alınır, kaslar kasılırken nefes tutulur ve kaslar gevşetilirken nefes verilir.
Tibet yogası dördüncü hareketinin faydaları: Tiroit bezi, sindirim sistemi, prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organları ve bezleri dolaşım ve lenfatik akışta canlılık sağlar. Karın bölgesi, uyluk, kollar ve omuzların güçlenmesinde faydalıdır. Sinüs tıkanıklığı olanların sinüsleri açılır tıkanıklığını giderir.
Tibet yogası beşinci hareket: Bu harekette hareket boyunca yere konan ellerden ve ayaklardan güç alınır. Yere yüzükoyun yatılır. Gövdeye sarkma pozisyonu aldırılır. Kollar yere dik duru ve omurga öne doğru yaylanarak başlanır. Bir taraftanda baş olabildiğince geriye doğru sarkıtılır. Sonra ayaklar yere tam basılır kalça yukarı doğru çekilir. Vücut ters V şekli aldırılır ve çene göğüse doğru çekilir. Daha sonra kalça yere doğru sarkıtılır ve sırt yaylandırılır.
Tibet yogası beşinci hareket nefes talimi: Vücut yukarı doğru çekilirken derin nefes alınır, vücut aşağı indirilirken nefes verilir.
Tibet yogası beşinci hareketinin faydaları: Bağışıklık sistemi üzerinde etkilidir, dolaşım ve lenfatik akış geliştirilmesinde fayda sağlar, doğru nefes alım ve verimini sağlar, vücuda enerji ve canlılık verir. Özelliklede kadınların menopoz dönemleri ve adet kanamaları düzensizliğine faydalıdır. kaynak:sözcü internet sitesi
Tibet yogası hangi hastalıklara, rahatsızlıklara faydalıdır ve Tibet yogası kimler ne için yapıyor öğrenmek için tıklayınız..!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder