9/09/2021

Bebeklere Yalancı Meme En Kolay Nasıl Bıraktırılır

  Hiç yorum yok
Yalancı Meme En Kolay Nasıl Bıraktırılır
Bebeklere Yalancı Emzik Bıraktırmanın En Etkili Yöntemi

Bebeklere şu yada bu sebeplerle alıştırılan yalancı emzikler, bebekler için öyle bir bağımlılık yaparki hatta büyüdüklerinde bile hala emmek isterler.
Bebeklere yalancı memeyi bıraktırmak için anneler bir çok yöntem denemişlerdir.
Annelerin denedikleri yöntemler; yalancı memenin ucunu kesmek, emziğin ucunu yakmak, emziğe acı sürmek, yalancı memeye kıl yapıltırmak, emzik kayboldu demek, yalancı memeyi hiç vermemek ve buna benzer bir çok yöntem denemişlerdir. Bazı anneler bu denemelerde fayda görmüşlerdir. Ancak bazı annelerde bebeklerini yalancı memeden ne yaptıysa vazgeçirememiştir.
Acı sürülen emziği bebek ağzı yansa bile hem ağlayıp hem emecek kadar yalancı emziklere bağımlıdırlar. Emziklerine kıl yapıştırsanız bu kez kılları temizleyip yine emerler. Emziklerin ucunu kesmeniz veya yakmanızda sonuç vermez yine emerler, hatta üstüne üstlük dilleri veya damaklarıda yara olur.
Bebeklere yalancı emzikleri hiç vermemek ise en büyük yanlıştır. Çünkü dediğimiz gibi bebek, yalancı emziğe bağımlı olduğu için hastalanırlar.
Peki bebeğinizin yalancı emziği bırakması için kesin çözüm nedir? Emziği çok küçük delin ve içine sulandırılmış yaş maya koyun, ama çok az koyun ve çocuğunuzdan yalancı memeyi esirgemeyin. Her emziği istediğinde ona bu mayalı emziği verin. Mayanın tadı emziği emdikçe bebeğe gelecektir ve konusundan tiksinecektir. Kesinlikle 1-2 gündede emziği artık istemeyecektir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder