10/01/2021

Ali Sami Yende 7-0 Biten Tarihi Maçlar, Fenerbahçe Galatasaray Tarihi Maçın Skoru

  Hiç yorum yok
Ali Sami Yende 7-0 Biten Tarihi Maçlar
Ali Sami Yende Tarihe Geçen Maçlar Ali Sami Yende Tarihe Geçen Takımlar Ali Sami Yende Tarihe Geçen Skorlar

Uluslararası standartların gerisinde kalmış olmasına rağmen futbolun en etkili oynandığı bu önemli sahanın temeli 1960 yılında atılmış ve 1964 yılındada Ali Sami Yen Stadı açılmıştır. Ali Sami Yen Stadında İlk Maç 20 aralık 1964 tarihinde Türkiye-Bulgristan Maçı yapıldı. Galatasaray spor klubünün önemli isimlerinden ve ayrıca üyeside olan Ali Sami Yen ismi verilmiştir. Ali Sami Yen stadyumunda tarihe geçen birçok futbol maçları yapılmıştır. Ali Sami Yen Stadyumunda tarihe adını yazdıran ve hala günümüzde konusu geçmekte olan tarihi maç 7-0 lik skorla Fenerbahçe-Galatasaray maçı olmuştur üstelik Galatasaray 7 kişi ile oynamıştır. Fenebahçe 0-7 Galatasaray maçında oynayan futbolcu kadrosu şöyleydi;
FENERBAHÇE KADROSU: 1 Ali Sait, 2 Galip Kulaksızoğlu, 3 Muallim Mazhar, 4 Çerkez Sabri, 5 Gustave Haenny, 6 Hüseyin İzzi, 7 Fethi, 8 Şefkati Hulusi, 9 Memiş Yazıcıoğlu, 10 Tevfik Haccae Taşçı, 11 Yahya Berki Karagözoğlu ve maçın teknik direktörü ise Galip Kulaksızoğlu'dur.
GALATASARAY KADROSU: 1 Ali Sami Yen, 2 Horace Armitage, 3 M.Ali Tamay, 4 Bekir Sıtkı Bircan, 5 Celal İbrahim, 6 İdris, 7 Emin Bülent Serdaroğlu ve takımın teknik direktörü ise Emin Bülent Serdaroğlu'dur.
Ali Sami Yen Stadında oynanan tarihi maçta Fenerbahçe 11 oyuncu ile, Galatasaray ise sadece 7 kişi ile oynanmıştır. Galatasarayın 7-0 skorla yendiği maçın gollerini 9. dakikada Celal, 31. dakikada Celal, 49. dakikada Celal, 55. dakikada Celal, 62.dakikada Emin Bülent Serdaroğlu, 73. dakikada Emin Bülent Serdaroğlu, ve 87. dakikada ise İdris Atmıştır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder