Poğaçaların Çok İyi Kabarması İçin Ne Yapılır
Poğaçaların İyi Kabarması İçin Püf Noktası Nedir
Çoğu bayan poğaça yapmayıda yemeyide sever. Ancak bazen yapılan poğaçalar pek iyi kabarmayıp, hanımların söylediği Dişi Kitli Gibi Olmuş diye tabir ettikleri bir durum söz konusu olur.
Her ne hamur işi yaparsanız yapın ilk olarak fırının önceden ısıtmış dahi olsanız ilk tepsideki hamurlarda bir sorun olur.
Poğaça veya benzeri yada börek bu tür hamurlardan 2-3 adet, börek yapıyorsanızda 1 pazılık hamur ile yapılmış küçük bir tepsiyi ısıttığınız fırına koyup önce onu pişirin. Eğer dikkat ettiyseniz hep ikinci tepsideki hamurlar daima güzel kabarır ve pişer bu yüzden ilk tepsiye yapacağınız hamur işinden koyup fırının tam tavına gelmesini sağlamalısınız.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder