9/09/2021

ÖSYM KPDS ve ÜDS yi Kaldırıyor YDS yi Getiriyor

  Hiç yorum yok
ÖSYM KPDS
ÖSYM de Yine Sınav Sistemi Değişiyor KPDS ÜDS Kalkıyor

Sınav sistemleri değişikliklerini hemen hemen hergün gerek internette ve gerek tv lerde görüyor ve okuyoruz. Bu kez ÖSYM yine bir karar aldı ve bu karara göre KPDS ile ÜDS kalkıyor 2013 yılında bunların yerini tek sınav alıyor bu sınavın adıda YDS.
ÖSYM den yapılan açıklamaya göre bu kapsamda yönetmelik gereği ÖSYM tarafından bazı dillerde senede 2 kez yabancı dil bilgisi seviye belirleme sınavı YDS yapılacağı söyleniyor.
KPDS ve ÜDS sınavlarının bundan sonra yapılmayacağı ve sınavın uygulamasının tarihi 7 nisanda yapılması planlanıyor.
Ayrıca ÖSYM tarafından uygulanan ve içeriğinde yabancı dil sorusu veya testi bulunan sınavlarda ise yabancı dil sorusu veya testinin bulunmayacağı belirtildi. Açıklamada bu adayların sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde YDS’den alacakları puanların kullanılacağı söyleniyor.
Yeni sınav sistemi ile ilgili şöyle açıklama yapıldı. ''Bu nedenle, 2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından yapılan KPSS, TUS, DUS gibi sınav ve yerleştirme işlemleri ile ÜDS ve KPDS sonuçlarını kullanan diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşların sınav ve yerleştirme işlemlerine katılacak adayların, yabancı dil yeterliğinin belirlenmesi için 7 Nisan 2013 tarihinde yapılması planlanan YDS’ye katılmaları yararlarına olacaktır.''
Bu sınav sistemlerinin değişmesi nedeniyle takibi bir hayli zor valla Allah öğrencilerin yardımcısı olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder