9/09/2021

İşkur 45 Uzman Yardımcısı Personel Alımı

  Hiç yorum yok
İşkur 45 Uzman Yardımcısı
İşkur Uzman Yardımcısı Sınavı Ve Başvuru Şartları

Her türlü iş arayana iş bulma imkânı veren işkur, bu sefer 45 personel alımını kendi bünyesinde çalışmak için yapıyor. 45 personel istihdam edilmesi için Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Personel alım ilanı veren işkur, ilan şartını ve özelliklerini taşıyan adayları sözlü sınava tabi tutacak. İşkur'da görev almak isteyen Uzman Yardımcısı adayları 11 ocak 2013 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor.

İşkur Merkez Teşkilatına Sözlü Sınavla Hukuk, Siyasal, İktisat, İşletme Ve İktisadi Ve İdari Bilimler Alanında 35, İletişim Alanında 2, İstatistik, Matematik Ve Mühendislik Alanında 8 İstihdam Uzman Yardımcısı alınacaktır.
28 Ocak 2013 İle 15 Şubat 2013 tarihleri arası İŞKUR Genel Müdürlüğünde sınav yapılacaktır.
Adres: Neyzen Tevfik Sokak No: 14 Eğitim Merkezi Demirtepe Ankara

Kimler Uzman Yardımcısı Sınavına Katılabilir:
1-657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 İnci Maddesinin (A) Bendinde Belirtilen Genel Şartları Taşımak.
2-Sınav Başlangıç Tarihi İtibariyle 35 Yaşını Doldurmamış Olmak.
3-Üniversitelerin; Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme Ve İktisadi Ve İdari Bilimler Fakülteleri, İletişim Fakülteleri İle Fakültelerin İstatistik, Matematik, Endüstri Mühendisliği Ve İşletme Mühendisliği Bölümleri, İle Yukarıda Sayılanlara Denkliği Yüksek Öğretim Kurulu Tarafından Onaylanmış Yabancı Fakülte Veya Yüksekokullardan Mezun Olmak.
4-T.C Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme Ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Tarafından 09-10 Temmuz 2011 Veya 07-08 Temmuz 2012 Tarihlerinde Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları’nda (KPSS);
A)Üçüncü Maddenin “A” Bendinde Sayılan Okul Mezunları İçin KPSSP46, KPSSP66, KPSSP113 Ve KPSSP115 Puan Türlerinin Herhangi Birinden En Az 80 Puan Almış Olmak
B)İletişim Fakültelerinden Mezun Olanlar İçin KPSSP8 Puan Türünden En Az 80 Puan Almış Olmak.
C)İstatistik, Matematik Ve Mühendislik Bölümlerinden Mezun Olanlar İçin KPSSP5 Ve KPSSP34 Puan Türlerinin Herhangi Birinden En Az 80 Puan Almış Olmak.
Gerekli Şartları Taşıyanlardan Her Üç Alan İçin KPSS Sonuçlarına Göre En Yüksek Puandan Başlanarak Atama Yapılacak Kadro Sayısının Dört Katı Kadar Aday Sözlü Sınava Çağrılacaktır. Sonuncu Adayla Aynı Puana Sahip Olanlar da Dahil Edilerek Sınava Gireceklerin Listesi Kurum İnternet Sayfasında Yayınlanacaktır. 4 Üncü Maddenin (A) Ve (C) Bendlerinde Sayılan Adayların Sıralamasında Belirlenen KPSS Puan Türlerinde Almış Oldukları En Yüksek Puan Esas Alınacaktır.
İşkur Uzman Yardımcısı Sınavına Katılmaya Hak Kazananlardan İstenen Belgeler:
1-Sözlü Sınava Girmeye Hak Kazanan Adayların Listesi Son Başvuru Tarihini Takip Eden Beş İş Günü İçerisinde www.İskur.gov.tr Adresinde İlan Edilecektir. Başvuru Sahiplerine Ayrıca Tebligat Yapılmayacaktır
2- Sözlü Sınava Girmeye Hak Kazanan Adayların Aşağıdaki Bilgi Ve Belgeleri 25 Ocak 2013 Tarihine Kadar Türkiye İş Kurumu Neyzen Tevfik Sokak No:14 Demirtepe Ankara Adresinde Hizmet Veren Eğitim Şube Müdürlüğüne Şahsen Teslim Etmeleri Veya Posta İle Göndermeleri Zorunludur.
A-KPSS Sonuç Belgesinin Aslı Yada Onaylı Örneği Veya Bilgisayar Çıktısı,
B-Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası Yazılı Beyanı
C-Yükseköğrenim Diplomasının Veya Çıkış Belgesinin Aslı Veya Onaylı Örneği
Ç- Erkek Adaylarda Askerlik Görevini Yaptığını Veya Sınav Tarihinde Ertelemiş Olduğunu Yada Askerlikle İlişkisi Bulunmadığına Dair Yazılı Beyanı
D-Adli Sicil Kaydı Olup Olmadığına Dair Yazılı Beyanı
E-Adayın Özgeçmişi
3-Adaylardan İstenilen Belgelerin Asılları İbraz Edilmek Kaydıyla, Fotokopileri Kurum Yetkililerince Tasdik Edilecek, Belgelerin Asılları İse Adaylara İade Edilecektir.

İşkur Uzman Yardımcısı Sözlü Sınav Konuları:
A)Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzmanlığı Yönetmeliğinin 11 İnci Maddesinin 1 Ve 2’nci Paragraflarında Belirtilen Yazılı Sınav Alan Bilgisi Konularına İlişkin Bilgi Düzeyi
B)Kavrama, Muhakeme Etme, Özetleme Ve İfade Etme Yeteneği
C)Liyakati, Temsil Kabiliyeti, Davranış Ve Tepkilerinin Mesleğe Uygunluğu
Ç)Özgüveni, İkna Kabiliyeti Ve İnandırıcılığı
D)Genel Yetenek Ve Genel Kültürü
E)Bilimsel Ve Teknolojik Gelişmelere Açıklığı, Yönlerinden Değerlendirilerek, Ayrı Ayrı Puan Verilmek Suretiyle Gerçekleştirilir.
İşkur Uzman Yardımcısı Sınavı Başvuru Formuna aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
http://www.iskur.gov.tr/Portals/0/DuyuruEkleri/Ba%C5%9Fvuru%20Formu.pdf

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder