1/13/2013

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu Kayıtlı Cep Telefon Sorgulama Hattı

  3 yorum
Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu Kayıtlı Cep Telefon hatlarını sorgulaması
Adıma Kayıtlı Kaç Telefon Hattı Sorgulama

Artık hiç kimse bir başkasının adına habersiz telefon hattı alamayacak. Benim adıma telefon hattı varmı diye merak edenlere Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu kısa adıyla BTK 2 ocak 2013 tarihinde hat sorgulama başlattı. Adınıza alınmış telefon hattınızın olup olmadığını öğrenmeniz mümkün. Bu hat sorgulama işlemiyle vatandaşın adına alınmış habersiz telefon hatlarının belirlenmesi vatandaşın maduriyetini önlemekte. Adınıza haberiniz olmadan kaç adet telefon hattı alınmış öğrenip dilerseniz bu alınan hatları kapattırabiiyorsunuz.
Adıma haberim olmadan alınmış telefon hattı varmı diyen vatandaşlar Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu mobil hat sorgulama sistemine giriyor ve tabi sistemi kullanabilmek için T.C kimlik numaranızı ve cep numaranızı girmelisiniz. Sistimin doğru çalışması için cep numarası kimin üzerine ise o kişinin T.C kimlik numarası gerekiyor. Bilgileri doğru girdiğinizde sistem size sms ile şifre yolluyor. Şifreyi girdiğinizde hangi operatörlerde adınıza kayıtlı kaç telefon hattı var ise hemen görüyorsunuz. Bu hat sorgulama 2 ocakta başladı ve oldukça ilgi görüyor. Üstelik Kişi yada kişilerin adına yapılan telefon hattı alınarak yapılan yada yapılacak sahtekarlıkları büyük ölçüde baltalayacak. Eh artık herkesin gözü aydın...! Geçte olsa çok güzel bir uygulama oldu.
Haberiniz olmadan hangi operatörden kaç tane adınıza alınmış telefon hattı veya numaranız olup olmadığını aşağıdaki adresten öğrenebilirsiniz.
https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/

3 yorum :

  1. İyi günler,
    Şahsıma ait telefon hattım üzerinden bilgim dışında kampanyalı telefon alınmış. Gereken başvuruları yaptım fakat Turkcell şirketini anlamak imkansız. Nasıl bir güvenlik zaafiyetleri var. En kısa zamanda savcılığa şikayet edeceğim. siz de dikkat edin.

    YanıtlaSil
  2. sisteme bir türlü girilmiyor tam türk iş sistem 10 dk çalışır 24 saat sistem arızalıdır.

    YanıtlaSil