9/09/2021

Açık Öğretim Lisesi Mezunu Üniversite Sınavına Nasıl Başvurabilir

  Hiç yorum yok
Açık Öğretim Lisesi
Açık Öğretim Lisesinden Mezun Olan YGS LYS Sınav Başvurusu ve Okul Kodları İle Alan Kodları

Açık öğretim lisesinden mezun olan ve diplomalarını alan kişilerin Ziraat Bankasına 40 TL yatırıyor. YGS ve LYS sınavlarının ücretleri Ziraat Bankasının ATM lerinden T.C kimlik numarası ile giriş yaparak sınav ücretini yatırabilirler.
Para yatırma işlemi bittikten sonra diplomaları ile herhangi bir liseye gidip müdür veya müdür yardımcısı yada ÖSYM işlemi yapmaya yetkili kişiye diplomaları ile YGS LYS sınavı için işlem yaptırıyor ve oradan bir şifre ile YGS LYS sınav başvuru kağıdını alıyor.
Daha sonra ÖSYM nin sitesine bu şifre ile giriş yapılıyor ve başvuru işlemi tamamlanıyor. Unutulmaması gereken bir nokta ise şu; öğrenci liseden aldığı şifreyi ÖSYM nin sitesine girdiğinde unutmayacakları şifre ile değiştirecekler.
DİKKAT: Dikkat edilmesi gereken işlemlerden okul kodları ile alan kodlarıdır. Kodları doğru girmeniz gerekiyor. Örneğin GENEL KÜLTÜR alanında okuyan bir öğrenci 3283 kodunu yazmalıdır ve okul kodu ise Ankara olarak örnek verelim 069006 dır. Tüm alan ve okul kodları aşağıdaki linkte verilmiştir.

AOL mezunu olup YGS LYS sınav başvuruları hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
https://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=193

YGS ve LYS sınavları için okul kodlarına aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
https://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=128

ÖSYM resmi web sitesine aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
https://www.osym.gov.tr/ana-sayfa/1-0/20140207.html

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder