Teflon Tavada Baget Tavuk Nasıl Pişer
Tavada Susuz Tavuk Pişirme Yöntemi
Denenmiş ve çokta pratik baget tavuk pişirme şeklini sizlerle paylaşacağım.
Bu tarif hem çok pratik hem çok lezzetli hem daha sağlıklı hemde çok kolay.
Çocuğunuz ve ev halkı büyük bir zevkle yiyecekler emin olun.
Bu tarifi yalnız bagette değil tavuğun kanat ksıımlarındanda yapabilirsiniz. Artık ev halkı tavuğun en çok neresini seviyorsa ondan yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 kg baget tavuk
2 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaışığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
çeyrek çay kaşığı kişniş (isteğe göre)
çeyrek çay kaşığı köri (isteğe göre)
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Baget tavuklarınızın üzerindeki tüyleri yakın ve yıkayın
Teflon tavanıza yatık şekilde dizin
üzerine sırayla malzemelerinizi serpin ve teflon tavanızın kapağını kapatın
Çok kısık ateşte bagetleriniz sulanıp tekrar suyunu çekene kadar pişirin.
Not: Etler paçadan ayrılmışsa ve suyunuda çekmişse pişmiş demektir
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder