Buharda Pişmiş Sebze Salatası Yapılışı
Buharda Sebze Salatası
Son derece basit ve besleyici değeri bir hayli yüksek olan sebze salatası tarifini belkide ilk kez sitemizde bulacaksınız.
Diğer salatalardan farkı buharda pişiyor olmasıdır.
Mutlaka ama mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Çok lezzetli olmasının yanı sıra çok besleyici ve sağlıklı bir salata türüdür.
Buharda Sebze Salatası Malzemeleri:
1 adet küçük karnıbahar ( en küçük olanlardan)
1 adet küçük brokoli ( en küçük olanlardan)
1 adet iri boy patates
1 adet büyük boy kırmızı biber
1 adet büyük boy köy biberi
1 veya 2 diş sarımsak
2 adet havuç
6 veya 7 dal maydonoz
2 dal dere otu
1 tutam kekik
2 çay kaışığı tuz
Buharda Sebze Salatası Yapılışı:
Öncelikle bu buharda sebze salatasını yapmak için ya buharda pişirici yada buharda yemek pişirme özelliği olan düdüklü tencereye ihtiyaç vardır. Ama bu düdüklü tencerenizin kevgiri olmalıdır.
Üstteki resimde görüldüğü gibi Karnıbaharı, brokoliyi, patatesi, kırmızı biberi, köy biberini, sarımsağı, ve havucu ayıklayıp yıkadıktan sonra istediğiniz biçimde dilimleyerek buharda pişireceğiniz kevgirin içine koyun.
Üzerine tuzu ilave edin. Buharda pişirme özelliği olan düdüklünüzün alt kısmına 1 su bardağı kadar su koyun ve kevgirinizi yerleştirin düdüklünüzün kapağını kapatın.
düdüklünüzü 15 dakikaya ayarlayın.
sebzeleriniz piştikten sonra salata tabağına alın üzerine ince kıyılmış maydonoz ve dere otunu ilave edip arzunuza göre sıvı yağ dökün çok fazla karıştırmayın parçalanabilir. Ve Afiyetle yeyin...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder