12/08/2012

Müslümanların Yılbaşı Kutlaması, Yılbaşı Neden Kutlanır

  3 yorum
Müslümanların Yılbaşısı
Avrupa ülkelerine bir sözümüz yok ama müslüman ülkelerinde yılbaşı kutlaması denen organizasyonlar var. Bu gerek evlerde, gerek lüx otellerde ve gerekse eğlence mekanlarında aldı başını gidiyor.
İnsanlar birbirleriyle yarış haline girmekte... Falanca falan yerde yılbaşını kutladı ben daha iyi yerde kutlayacağım gibi...
Evelden yılbaşı kutlamalarını müslümanlar yapmaz diye bilirdim tabi daha sonra doğruyu öğrendim.
Müslümanlar ertesi günün tatil olmasını vesile bilerek bütün ailenin bir araya gelmesi için yılbaşı kutlama işini bahane ediyorlar. Amaç bütün aile bir arada olmaktır.
Eğlence kısmıda o anki duruma göre değişiklik gösteriyor. Ailesiyle bir arada olanlara yeni yılı birlik ve beraberlik içinde evinin huzuruyla kutlayanlara bir sözmüz yok.
Dünya para döküp dışarıda eğlenmek yılbaşı kutlamak yerine ailece hoş sohbetler edilse yada gidin yatın... Hiç değilse bedenen dinleninde bari bir işe yarasın tatiliniz. Lüzumsuz işleri yapacağınıza yılbaşı tatilinizi dinlenerek geçirin bu sizin için daha iyi ve daha hayırlı olur.

3 yorum :

  1. çok doğru söylemişsiniz.sonuna kadar katılıyorum..birde biz müslüman olarak yılbaşını içki içip kutlamak yerine yeni yıla girdiğimiz için iki rekat namaz kılıp yeni yılın hayırlı geçmesini Allahtan dilesek daha iyi olur inancındayım..

    YanıtlaSil
  2. la kıme ne.men azeriyım ve super kutluyoruz mutlu oluoruz.bnce kutlanmalı dahada guzel yapuılmalı.çamda suslenmelı hele neol babada olmalı.la sen cahılmısın nesın.bu konu uzerınde hep kavga edıyom cahıllerle:))

    YanıtlaSil
  3. Asil cahil sizin gibi dusunenlerdir kutlamak istersen meryem suresini oku namazini kil sana kazandiracak tir hic degilse gereksiz islerle ugrasmamis olursun

    YanıtlaSil