11/09/2012

Ekstra Kazanç Sağlayanlar

  Hiç yorum yok
kazancın böylesi
Doğumdan Ölüme Para Kazananlar

Bir bebek dünyaya ilk gözünü açtığında neyin ne olduğunun farkında olmadan birilerine para kazandırmaya başlıyor bu onun rüşvetle ilk karşılaşması oluyor.
Nasılmı?
Şöyle; bebek dünyaya gelince devletten maaş alan hemşire yada hastabakıcılar anne ve bebeği odasına aldıktan sonra bebeği giydirip babanın kucağına veriyorlar babada adetten deyip bebeği kucağına veren hemşire yada hastabakıcıya para sıkıştırıyorlar. İşin kötüsüde para verenin ailesine o tipteki şahıslar yani hemşire yada hastabakıcı daha bir ayrı ilgi gösteriyor. Bu olay ne kadar doğru sizce?

Buda nerden çıktı diyeceksiniz ama malesef yazacaklarım bir gerçek. Çok sayıda cenazeye gittiğimde karşılaştığım manzaradır bu ve eminim yazımı okuyanlardan bazılarıda karşılaşmıştır. Ne kadar doğumda hemşireye veya hastabakıcıya para sıkıştırma işlemi artık bir adet deniyorsa ölümdede hocaya para sıkıştırmak adetten olmuş. 25 Ekim 2012 kurban bayramının 1. günü öğle namazını müteakiben çok sevdiğimiz bir insanın cenazesinde hoca duasını okudu sonra döndü cenaze yakınlarından tam 50 lira aldı ve cenaze için bir daha dua etti.
Şimdi hakmı bütün bunlar adaletmi?
Bu hoca sözüm ona hoca...  cenaze yakını o 50 lirayı vermezse definde okunması gereken duaları okumayacakmıydı?
Yani paraya göremi defin ve dua oluyor?
Bu tür hocalar devletten maaş almıyorlarmı?
Gerçek bir hoca cenaze yakınının acısı yürekten paylaşır ve görevini lâyıkıyla yerine getirir gerçek hoca cenaze yakını para verse bile almaz çünkü cenaze yakının acısından istifade etmez.
Karşıyaka mezarlığında caminin her yerinde cenaze arabası+imam+ vs vs ücretsizdir diye hemen hemen her tabelada en görmeyen gözün bile göreceği büyüklükte yazılarla yazılmış, yoksa bu işlemler defin alanına kadarmı sürüyor?
Eğer kameralı telefonum yanımda olsaydı definde yer alan hocanın yani imamın cenaze yakınından para aldığını görüntülerdim. Ama malesef o an acımızdan ne telefonu yanımıza almak aklımıza geliyor nede telefonumuz yanımızda olsa bile o acıyla rüşvet olayını görüntülemek akla gelmiyor.

Bu yazımı okuyan biri, bir gün belki bu yazdıklarım aklına gelirde yazdığım olayları görüntüler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder